STADIUL LUCRARILOR DE ASFALTARE A STRAZILOR CUPRINSE IN PLANUL DE INVESTITII PE ANUL 2015

STADIUL LUCRARILOR DE ASFALTARE A STRAZILOR CUPRINSE IN PLANUL DE INVESTITII PE ANUL 2015

În cea mai recentă conferință de presă edilul șef Nicolae Barbu a prezentat stadiul lucrărilor de asfaltare începute dar și al celorlalte proiecte de modernizare a străzilor propuse a se realiza anul acesta.
Cu privire la asfaltarea curții Colegiului “Ion Maiorescu”, primarul a precizat că lucrările au fost întârziate pentru că stațiile de asfalt nu au lucrat, neavând suficiente cereri de material. Zilele acestea se lucrează la ridicări la cotă a capacelor, iar la începutul săptămânii viitoare, în funcție și de condițiile atmosferice, lucrările vor fi finalizate.
Pe strada Aurel Vlaicu se lucrează, pentru străzile Cluj, Albinelor și Dinicu Golescu s-a dat ordin de începere, iar străzile Avram Iancu, Griviței 2, Progresului și Dezrobirii sunt în fază de licitații. Și pentru străzile Horea, Cloșca este dat ordin de începere a lucrărilor, însă nu au fost demarate din același motiv al nefuncționării stațiilor de asfalt. Firma executantă și-a exprimat întenția de a începe lucrările luni, 18 mai. „Pentru celelalte străzi, Digului, Barbu Ștefănescu Delavrancea și I. L. Caragiale, luna aceasta le schimbăm finanțarea de la Ministerul Dezvoltării și intrăm pe finanțare de la bugetul local și le scoatem la licitație”, a specificat primarul Nicolae Barbu. Modernizarea prin asfaltare a străzii N. Titulescu (tronsonul situat între străzile 23 august și Gării) se află în fază de proiectare.
În ceea ce privește modernizarea șoselei Alexandriei, edilul a menționat că proiectul se află în fază de licitație și că anul acesta se vor realiza bordurile pe ambele părți, canalizare pluvială și trotuar pe o singură parte, urmând ca anul viitor să se facă pista pentru bicicliști și celălalt trotuar. Asfaltarea șoselei va fi realizată de Consiliul Județean, însă dacă stratul de asfalt prevăzut în acel proiect este prea îngust, municipalitatea va veni în completare cu încă un strat de asfalt. “Vor veni cei de la Consiliul Județean să aștearnă un strat de asfalt. Acum să vedem și ce strat de asfalt, pentru că am înțeles că ei dau decât un strat de 4 cm, ori la strada aia trebuie să-i dai neapărat două straturi. Să le văd proiectul, iar dacă nu, vom turna noi primul strat, iar ei vor veni cu stratul doi pe banii lor și tot e o economie”, a precizat Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul FACILITATI PRIVIND ACCESUL LA SERVICIILE PUBLICE SI INCASAREA DREPTURILOR FINANCIARE ACORDATE PRIN DAS GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.