FACILITATI PRIVIND ACCESUL LA SERVICIILE PUBLICE SI INCASAREA DREPTURILOR FINANCIARE ACORDATE PRIN DAS GIURGIU

FACILITATI PRIVIND ACCESUL LA SERVICIILE PUBLICE SI INCASAREA DREPTURILOR FINANCIARE ACORDATE PRIN DAS GIURGIU

Pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu, municipalitatea a decis ca în holul Cantinei de Ajutor Social să se deschidă trei ghişee unde şase angajaţi ai DAS vor avea în permanenţă acces la baza comună de date a direcției și vor prelua documente, formulare şi tot ce mai este nevoie pentru ca persoanele să nu mai fie nevoite să meargă la Giurgiu Nord decât pentru situaţii deosebite.
Direcţia de Asistenţă Socială este amplasată la Giurgiu Nord, iar distanţa mare faţă de oraş îi pune în dificultate pe mulţi dintre giurgiuvenii care beneficiază de serviciile oferite de această direcţie subordonată primăriei. “Vrem să venim în întâmpinarea categoriei celei mai defavorizate şi care beneficiază de servicii publice în domeniul social. Persoanele care lucrează cu Direcţia de Asistenţă Socială au probleme medicale şi trebuie să ajungă la DAS, instituţie publică care nu este deloc la îndemâna lor. Nici trenurile nu mai circulă şi sunt puşi în situaţia în care pentru o hârtie ori pentru a-şi încasa drepturile băneşti trebuie să meargă până acolo” – a declarat primarul Nicolae Barbu într-o conferinţă de presă.
Tot pentru beneficiarii de ajutoare sociale, indemnizaţii, asistenţii personali şi cei care au de încasat sprijine financiare, la Agenţia din Cartierul Tineretului a Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale se va amenaja o casierie care va funcţiona doar pentru ei, în zilele în care se încasează de către beneficiari aceste sume.
În maxim două luni această iniţiativă va fi pusă în practică. Acum se lucrează la amenajarea spaţiilor respective, iar de la 1 iulie cel mai târziu, giurgiuvenii aflaţi în legătură directă cu DAS nu vor mai fi nevoiţi să meargă până la Giurgiu Nord pentru a încasa sumele cuvenite prin lege, ori pentru a depune un dosar.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul LICEUL TEORETIC “TUDOR VIANU” VA INTRA INTR-UN PROCES DE MODERNIZARE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.