SC LIBER TRANS VA INTRODUCE NOI MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN DIN LUNA IUNIE

SC LIBER TRANS VA INTRODUCE NOI MIJLOACE DE TRANSPORT IN COMUN DIN LUNA IUNIE

SC Liber Trans, societatea care a câștigat licitația pentru serviciul de transport public local, a prezentat municipalității miercuri, 29 aprilie, modelul de autovehicule ce vor circula pe străzile municipiului începând cu luna iunie.
Noul operator va introduce în sistemul de transport public local microbuze marca Mercedes, cu 18 locuri pe scaune și minim șapte în picioare. Cerinţele privind protecţia mediului sunt atinse prin tehnologia BlueTEC, ce asigură respectarea prevederilor standardului de emisii Euro VI. Emisiile de noxe în acest caz sunt de 0.001, adică minim posibil la ora actuală. Microbuzele sunt prevăzute cu sistem de climatizare cu temperatura minimă la racire de 18 grade Celsius, iar cea maximă la incalzire 27 grade Celsius. De asemenea, autovehiculele sunt dotate cu rampă pentru persoanele cu dizabilități, care pentru coborâre au la dispoziție un buton cu afișaj la volan. Așa cum a fost prevăzut în caietul de sarcini, noile mijloace de transport în comun au afișaje de informare a publicului călător detaliate cu denumirea stației și indicativul traseului, în față (pe parbriz), lateral dreapta și în spate, pe lunetă. Ușile sunt acționate electric din bord, cu urcarea publicului numai prin față, iar coborârea numai prin spate.
În termen de șase luni SC Liber Trans va implementa și sistemul de tiketing, prin care giurgiuvenii își vor putea plăti călătoria fie în mașină, cu numerar, fie electronic, cu card de salariat. Tot în cadrul tiketing-ului se vor emite legitimații-abonament de tip card electronic cu foto și date personale.
În ceea ce privește numărul și data la care autovehiculele vor începe programul de circulație, edilul șef Nicolae Barbu a primit asigurări din partea SC Liber Trans că de la 1 iunie va intra în circulație primul lot de cinci microbuze noi, la care se adaugă 1-3 autovehicule din fondul societății. Următorul lot de două microbuze va fi introdus la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august, iar în luna septembrie vor fi introduse alte trei microbuze. Autovehiculele din fondul societății vor fi scoase din circulație pe măsură ce SC Liber Trans va acoperi necesarul și rezerva de microbuze noi.
Contractul cu SC Liber Trans va fi semnat în luna mai, noua firmă urmând a intra pe deplin în funcțiune de la 1 iunie. Până atunci, vor fi stabilite locațiile stațiilor, ADPP va reconfigura, în cadrul contractului de întreținere a domeniului public, trotuarele pentru a realiza refugiile aferente stațiilor, iar GSL va instala semnele specifice stațiilor de autobuz.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul MUNICIPALITATEA SPRIJINA IN CONTINUARE IGIENIZAREA SUBSOLURILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.