PRIMUL CENTRU DE INGRIJIRI PALIATIVE PENTRU BOLNAVII IN STADIU TERMINAL INAUGURAT LA GIURGIU

PRIMUL CENTRU DE INGRIJIRI PALIATIVE PENTRU BOLNAVII IN STADIU TERMINAL INAUGURAT LA GIURGIU

Marţi, 28 aprilie 2015, primarul Nicolae Barbu a fost prezent la inaugurarea oficială a Centrului Medical “Quality Compas” Dunăreana, alături de viceprimarul Alexandru Vladu şi administratorul public Niculae Ghiţă, reprezentanţi ai instituţiilor cu profil medical din Giurgiu.
Odată cu tăierea panglicii, toţi cei prezenţi au efectuat un tur de onoare al Centrului Medical destinat ingirjirilor paliative prin spitalizare continuă pentru bolnavii de cancer în stadii terminale şi pentru bolnavii care prezintă co-morbidităţi severe.
Centrul Medical este amplasat în Parcul Tehnologic “Dunăreana”, clădirea este stucturată pe parter şi etaj, are 24 de paturi, iar personalul este format din trei medici, şapte asistente şi şase infirmiere, două ingrijitoare, un asistent social, un psiholog şi un preot, iar fiecare salon este monitorizat cu camere video. De asemenea, Centrul Medical are şi un Serviciu de Ambulanţă putând asigura astfel servicii medicale şi la domiciliul pacienţilor.
De la 1 mai 2015 centrul de îngrijiri paliative pentru bolnavii cronici în stadiu terminal va intra în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi din cele 24 de paturi, 17 vor fi decontate.
La deschiderea acestui centru, de altfel, singurul de acest gen din judeţul Giurgiu, edilul sef Nicolae Barbu a salutat această iniţiativă privată în domeniul medical, mai ales pentru faptul că vor veni în sprijinul celor care au nevoie de aceste servicii, dar şi pentru curajul de a investi în acest gen de afacere.
“Îi felicit pentru că au găsit forţa de a finaliza acest proiect, îl felicit şi pe domnul Jianu, directorul Parcului Industrial, pentru suportul pe care l-a acordat investitorilor. În afara faptului că acest Centru vine în sprijinul unor persoane aflate în dificultate, este o firmă privată, o afacere care trebuie să aibă profit pentru a putea asigura atât beneficiarilor cât şi familiilor lor un confort” – a mai spus primarul Nicolae Barbu.
Pe viitor, Primăria Municipiului Giurgiu va asigura amenajarea căilor de acces către centrul medical din Parcul Industrial, totodată şi a unui parc în zonă.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul ASTAZI A FOST DAT ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR LA BLOCUL C2–DUNAREANA DIN TINERETULUI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.