LUCRARI SISTATE TEMPORAR LA PISTA DE ATLETISM

LUCRARI SISTATE TEMPORAR LA PISTA DE ATLETISM

În urmă cu aproximativ două săptămâni municipalitatea din Giurgiu a demarat lucrările de constuire şi amenajare a pistei de atletism de lângă Parcul Tineretului.
La licitaţia pentru construirea pistei, patru firme (trei din Giurgiu şi una dinTârgu-Mureş) şi-au arătat interesul pentru executarea lucrărilor, însă oferta financiară cea mai bună pentru administraţia locală a fost cea a firmei Atlas din Târgu Mureş. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 850.000+TVA, iar firma câştigătoare a adjudecat proiectul pentru suma de 724.000+TVA.
Pentru executarea acestor lucrări de investiţii a fost nevoie ca 190 de copaci din Parcul Tineretului (mai puţin cei ornamentali valoroşi) să fie scoşi, însă 80% dintre aceştia au fost sau vor fi replantaţi.
În urma unui control desfăşurat de specialiştii Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Giurgiu a fost constatat faptul că nu au fost respectate caietul de sarcini şi proiectul tehnic, ceea ce a dus, temporar, la sistarea lucrărilor, municipalitatea din Giurgiu dând un termen în acest sens pentru îndreptarea greşelilor.
Pista de atletism de lângă Parcul Tineretului va fi similară cu cele din ţările vestice europene, va avea patru culoare de alergare, fiind prevăzută cu spaţii pentru săritura în lungime şi aruncarea greutăţilor. Primarul Nicolae Barbu a dat asigurări cetăţenilor din Giurgiu că pista de atletism nu va avea circuit închis, aceasta fiind disponibilă publicului larg.
Termenul de finalizare a lucrării este toamna acestui an, perioadă în care se estimează a avea loc şi inaugurarea pistei.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul DEZINSECTIA LA SOL IMPOTRIVA TANTARILOR SI CAPUSELOR, REPROGRAMATA PENTRU SAPTAMANA VIITOARE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.