EVENIMENT CU DUBLA SEMNIFICATIE CULTURALA LA BIBLIOTECA JUDEŢEANA

EVENIMENT CU DUBLA SEMNIFICATIE CULTURALA LA BIBLIOTECA JUDEŢEANA

În ziua în care s-au împlinit 63 de ani de când I.A. Basarabescu, părintele spiritual al Bibliotecii Judeţene din Giurgiu, a trecut în nefiinţă, directorul instituţiei, profesorul Dan Mucenic organizat două manifestări culturale de mare însemnătate pentru comunitate.
Evenimentele au debutat de dimineaţă cu dezvelirea basoreliefului amplasat la intrarea în bibliotecă, ce-l înfăţişează pe I. A. Basarabescu. Invitat la eveniment, primarul Nicolae Barbu a dezvelit lucrarea împreună cu directorul instituţiei.
În urmă cu trei luni, la iniţiativa directorului Bibliotecii Judeţene I.A. Basarabescu, profesorul Dan Mucenic, primarul Nicolae Barbu a supus spre aprobare Consiliului Local un proiect de hotărâre ce prevedea acordarea unui sprijin financiar în valoare de 7000 de lei pentru realizarea basoreliefului.

“Dacă am sprijinit un act de cultură, aşa cum a fost cel de astăzi, am făcut-o pentru că este un lucru durabil şi care va rămâne şi generaţiilor viitoare. Vreau să vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi în promovarea culturii giurgiuvene şi să vă asigur de tot sprijinul meu în continuare, pentru asemenea lucrări de cultură”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Tot în aceeaşi zi, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene au fost lansate două publicaţii literare: numărul 2 al ”Jurnalului de Literatură”, precum şi cel de-al XVI-lea volum din colecţia Bibliotecii Giurgiuvene, “Moş Stan” de I.A. Basarabescu , aceasta din urmă fiind sprijinită financiar de Consiliul Local Giurgiu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea furnizarii apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.