Municipiul Giurgiu participa pentru a sasea oara la Campania Ora Pamantului

Municipiul Giurgiu participa pentru a sasea oara la Campania Ora Pamantului

Municipiul Giurgiu va participa anul acesta, pentru a șasea oară, la Campania Earth Hour (Ora Pamantului), o inițiativă globală organizată și coordonată de World Wide Fund (WWF), apărută ca urmare a necesității conștientizării omenirii asupra unora dintre cele mai mari amenințări actuale: schimbările climatice și efectele acestora.
Mesajul și îndemnul campaniei de anul acesta este “Dăruiește naturii din energia ta”. Cetățenii sunt invitați să stingă luminile în case și să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, pentru a contribui la un mediu mai curat, mai bine îngrijit și, prin urmare, mai sănătos.
Anul acesta participarea municipiului Giurgiu la campanie va consta în stingerea luminilor în interiorul și exteriorul clădirilor emblematice din municipiu, precum și întreruperea iluminatului stradal pe principalele artere ale orașului, sâmbătă, 28 martie 2015, în intervalul orar 20.30 – 21.30.
România a demonstrat în fiecare an că cetățenii ei sunt interesați de mediu din ce în ce mai mult și că sunt dispuși să se implice în activități durabile, că sunt dispuși să acționeze și la nivel individual sau în cercuri apropiate pentru a da un exemplu și altora că schimbarea comportamentului față de natură este posibilă și la îndemâna oricui. De-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie.
Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții publice întrerup iluminatul în mod simbolic . Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea furnizarii apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.