HIGH PERFORMANCE GREEN PORT GIURGIU – PREZENTAT LA RUSE IN CADRUL UNUI SEMINAR INTERNATIONAL

HIGH PERFORMANCE GREEN PORT GIURGIU – PREZENTAT LA RUSE IN CADRUL UNUI SEMINAR INTERNATIONAL

Primăria Municipiului Giurgiu a participat miercuri, 18 martie 2015, la un Seminar Internaţional ce s-a desfăşurat la Ruse (Bulgaria ) cu tema “Regiunile susţin antreprenorii şi proiectanţii în inovare”, seminar organizat de Centrul de Sprijin pentru IMM-uri din Bulgaria.
Ca urmare a colaborării strânse ce există între cele două municipalităţi vecine, Giurgiu şi Ruse, municipiul Giurgiu a fost invitat să participe la acest eveniment ce a avut drept scop dezvoltarea comună a zonelor economice şi sociale din regiunea Giurgiu-Ruse şi să prezinte proiectul de mare interes al comunităţii giurgiuvene – High Performance Green Port Giurgiu.
Pe agenda evenimentului s-au mai aflat înscrişi şi reprezentanţi ai unor firme de specialitate din Grecia şi Bulgaria, implicate direct în dezvoltarea şi implementarea unor proiecte europene.
Administraţia locală din municipiul Giurgiu a fost reprezentată la Seminarul Internaţional de la Russe de Ianca Meca – director executiv Proiecte Europene , care a prezentat proiectul “Portul Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu”- High Performance Green Port Giurgiu, unul din cele mai ambiţioase proiecte din Europa de Est, cu o valoare de aproape 15 milioane de euro şi care face parte din Proiectul prioritar nr. 18 – Axa navigabilă interioară Dunăre-Main-Rhin.
Pe 26 februarie 2015, a fost depusă la Bruxelles aplicaţia pentru finanţarea prin Programul CEF (Mecanismul Conectarea Europei), ceea ce reprezintă a doua etapă a Proiectului High Performance Green Port Giurgiu, partenerii proiectului fiind Primăria Giurgiu, Zona Liberă Giurgiu şi ILR Logistic România.
Proiectul vizează refacerea şi modernizarea cheului de descărcare, investiţii în utilaje cu performanţe ridicate, extinderea căii ferate pentru realizarea unei infrastructuri trimodale de transport, reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul zonei portuare, dragarea canalului navigabil, modernizarea sistemelor de tehnologie a informaţiei existente şi integrarea în cadrul Sistemului de Informaţii Fluviale.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul ACORD DE PARTENERIAT PENTRU INCLUZIUNEA TINERILOR VULNERABILI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.