AUTORITATILE LOCALE SUNT PREGATITE PENTRU NINSORILE ANUNTATE DE METEOROLOGI

AUTORITATILE LOCALE SUNT PREGATITE PENTRU NINSORILE ANUNTATE DE METEOROLOGI

Giurgiu se află printre cele 34 de judeţe pentru care ANM a emis atenţionare meteorologică cod galben de precipitaţii importante cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului în intervalul 6 martie, ora 16.00 – 07 martie, ora 16.00.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul menţionat vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15 – 20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud.
Autorităţile locale sunt pregătite să intervină cu utilaje de deszăpezire, material antiderapant şi muncitori pentru ca traficul pe străzile municipiului să se poată desfăşura în condiţii normale. SC Financiar Urban va acţiona cu trei utilaje dotate cu sărăriţă şi lamă frontală şi circa 45 de oameni care vor îndepărta manual zăpada. În depozitele societăţii există stocuri considerabile de sare şi nisip. SC ADPP va acţiona cu un buldoexcavator, un bobcat, o basculantă, un tractor şi 15 lucrători manuali.
În perioada 6 martie, ora 16.00 – 9 martie, ora 7.00, Biroul pentru Situaţii de Urgenţă va asigura permanenţa la sediul Primăriei. Numărul de telefon la care cetăţenii pot anunţa apariţia unor situaţii de urgenţă este 0246/219.409.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul „Mărţişoare muzicale” pentru giurgiuvenii melomani

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.