”HIGH PERFORMANCE GREEN PORT“ ALATURI DE ALTE 13 PROIECTE DE 1,2 MLD DE EURO DEPUSE LA CEF

”HIGH PERFORMANCE GREEN PORT“ ALATURI DE ALTE 13 PROIECTE DE 1,2 MLD DE EURO DEPUSE LA CEF

Giurgiu se află pe lista celor 14 proiecte de infrastructură depuse de România pentru contractarea de fonduri europene în cadrul Programului „Connecting Europe Facility” (CEF). Conform ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, cele 14 proiecte însumează circa 1,2 miliarde de euro, suma alocată României prin acest program fiind de 1,23 miliarde de euro.
Pe lista proiectelor depuse de România se numără modernizarea căii ferate între Braşov şi Sighişoara, construirea unor platforme multimodale în porturile Galaţi şi Constanta, dar şi derularea unor activităţi pilot pentru reabilitarea şenalului navigabil.
Pe locul cinci în lista celor 14 proiecte se află proiectul de la Giurgiu, High Performance Green Port – „Portul verde şi de înaltă performanţă”, un proiect de peste 15 milioane și jumătate de euro, ce îi are ca parteneri pe ILR Logistica Romania SRL, Industrie Logistik Linz GmbH, Primăria Municipiului Giurgiu și Administraţia Zonei Libere Giurgiu.
Proiectul vizează refacerea şi modernizarea cheului de descărcare, investiţii în utilaje cu performanţe ridicate, extinderea căii ferate pentru realizarea unei infrastructuri trimodale de transport, reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul zonei portuare, dragarea canalului navigabil, modernizarea sistemelor de tehnologie a informaţiei existente şi integrarea în cadrul Sistemului de Informaţii Fluviale. “Realizarea acestui proiect va repune oraşul nostru pe harta principalelor porturi dunărene şi va reînvia tradiţia activităţilor portuare la Giurgiu. În plus, noul port va reprezenta o oportunitate pentru atragerea de investitori care să beneficieze de o infrastructură portuară de ultimă generaţie”, susţine primarul Nicolae Barbu.
Următorul apel de proiecte pentru contractarea de finanţări destinate sectorului de transport va fi deschis în prima parte a anului 2016. Prin programul “Connecting Europe Facility” (CEF) sunt sprijinite proiectele de interes comun care vizează dezvoltarea şi construcţia unor infrastructuri şi servicii noi sau modernizarea celor existente în sectoarele transporturilor, telecomunicaţiilor şi energiei.

Citiţi mai multe informaţii despre cele 14 proiecte depuse în cadrul CEF accesând linkul:
http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-19527174-romania-depus-14-proiecte-infrastructura-valoare-1-2-miliarde-euro-cadrul-unui-program-european-special-pentru-lucrari-mari-modernizarea-caii-ferate-doua-loturi-intre-brasov-sighisoara-890-mil-euro-pr.htm

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Concursul de cultura generala ”Stii si castigi” a ajuns si la colegiul Ion Maiorescu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.