Igienizarea subsolurilor continua, la cererea giurgiuvenilor care si-au depus documentatia

Igienizarea subsolurilor continua, la cererea giurgiuvenilor care si-au depus documentatia

Igienizarea subsolurilor scărilor de bloc din municipiu a devenit o prioritate pentru administraţia locală de aproximativ un an de zile, având în vedere gradul de risc pe care îl reprezintă apa menajeră, în ceea ce priveste siguranţa sănătăţii cetăţenilor şi afectarea în timp a structurii construcţiilor. De mai bine de 10 ani, subsolurile mai multor scări de bloc din oraş sunt inundate, astfel încât la un seism de o intensitate mai mare locatarii s-ar putea afla în pericol.
Pe tot parcursul anului 2014, Consiliul Local al muncipiului Giurgiu a aprobat sprijine financiare în valoare de aproximativ 300.000 lei pentru 56 de contracte încheiate între asociaţiile de locatari şi firmele contractate pentru efectuarea lucrărilor de igienizare. Astfel, au fost igienizate 60 de subsoluri din cartierele Tineretului şi Şoseaua Bucureşti (zona Argedava şi Pasarelă).
Astfel, sprijinele financiare pentru acoperirea cheltuielilor au fost acordate de către municipalitate pe tot parcursul anului precedent în 4 tranşe:
– Tranşa I – 19 solicitări (19 subsoluri) – 114.140,85
– Tranşa II – 14 solicitări (15 subsoluri) – 49.142,81
– Tranşa III – 7 solicitări (7 subsoluri) – 32.791,23
– Tranşa IV – 16 solicitări (19 subsoluri) – 96.276,74
În următoarea şedinţă de Consiliu Local care va avea loc luna aceasta vor fi supuse spre aprobare alte sprijine financiare pentru 38 de scări de bloc pentru 40 de subsoluri, în valoare de 205.554,85 lei, unde lucrările de igienizare au fost finalizate.
În prezent, 6 firme contractate de asociațiile de locatari lucrează la igienizarea a 3 scări de bloc, iar alte 3 sunt aproape finalizate.
Compartimentul Fond Locativ din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu are în lucru 190 de solicitari primite de la asociaţiile de locatari, care aşteaptă să fie soluţionate.
Reprezentanţii Primăriei aduc la cunoştinţa giurgiuvenilor faptul că, în continuare se primesc cereri pentru acordarea de sprijine financiare necesare acoperirii lucrărilor de igienizare, firmelor care au încheiate contracte în acest sens cu asociaţiile de locatari.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Ambasadorul Ungariei in vizita la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.