Directia de Impozite si Taxe Locale nu face perchezitii sau descinderi cu poliţia la casele giurgiuvenilor

Directia de Impozite si Taxe Locale nu face perchezitii sau descinderi cu poliţia la casele giurgiuvenilor

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale nu face percheziţii sau descinderi cu poliţia la uşile oamenilor pentru a verifica corectitudinea declaraţiilor privind taxa de habitat şi a aplica amenzi, aşa cum s-a vehiculat în mass-media locală. Verificările se fac prin studiu documentar, în baza datelor furnizate de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia de Asistenţă Socială şi asociaţiile de proprietari, şi se vor solda cu amenzi doar în cazul celor care dau dovadă de rea-voinţă şi lipsă de colaborare chiar şi după ce au fost notificaţi să-şi rectifice informaţiile trecute în declaraţie.
„Direcţia de Impozite şi Taxe Locale nu face nici percheziţii, nici descinderi cu Poliţia Locală. În faza aceasta verificăm documentar bazele de date ale Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor, Direcţiei de Asistenţă Socială şi asociaţiilor de proprietari. Dacă vom constata diferenţe, vom trimite adrese acestor persoane pentru a le invita la sediul DITL să-şi completeze corect declaraţiile. Dacă vom constata rea voinţă sau necolaborare din partea lor, atunci vom aplica amenzi”, a specificat directorul DITL, Laurenţiu Ţintea.
Cei care nu şi-au depus încă declaraţia privind taxa de habitat o mai pot face pentru a preîntâmpina înregistrarea automată cu patru persoane. Cei trecuţi automat vor plăti pentru patru persoane până în momentul în care îşi vor depune declaraţia privind taxa de habitat.
Chiriaşii din case naţionalizate, locuinţe ANL şi sociale sunt rugaţi şi ei să vină la sediul DITL pentru a completa declaraţia privind taxa de habitat.
Programul pentru primirea declaraţiilor este de luni până vineri, între orele 8.30 şi 16.00.
Până în prezent au fost primite în jur de 7.000 de declaraţii de la proprietarii de case şi cca. 14.300, de la proprietarii de apartamente. Numărul persoanelor declarate în aceste formulare se ridică la circa 40.000.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Consiliul Local al Seniorilor s-a reunit intr-o noua ședinta aferenta lunii februarie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.