DOCUMENTATIA PROIECTULUI “PORTUL VERDE SI DE INALTA PERFOROMANTA GIURGIU”, APROBATA IN SEDINTA EXTRAORDINARA

DOCUMENTATIA PROIECTULUI “PORTUL VERDE SI DE INALTA PERFOROMANTA GIURGIU”, APROBATA IN SEDINTA EXTRAORDINARA

Proiectul “Portul Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu” a început să prindă contur. Fiind un proiect destul de important pentru municipiul Giurgiu, consilierii locali au fost convocaţi, joi, 5 februarie, în şedinţă extraordinară pentru aprobarea celor două puncte care vizau documentaţia tehnică precum şi parteneriatul dintre Zona Liberă şi Primăria Municipiului Giurgiu.
Denumit „Portul Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu”, proiectul demarat de Primăria Giurgiu are ca parteneri ILR Logistica România SRL, Industrie Logistik Linz GmbH şi Administraţia Zonei Libere Giurgiu şi se ridica la o valoare de aproape 800 de mii de euro.

Întors recent de la Viena de la un forum privind Strategia Dunării, edilul Nicolae Barbu consideră că „Portul Verde şi de Înaltă Performanţă Giurgiu” este unul dintre cele mai bune proiecte prezentate în cadrul forumului şi că va avea şanse mari de reuşită.
“Luni, 9 februarie, echipa de proiect de la Viena va merge la Bruxelles să prezinte proiectul nostru, iar pe 26 februarie acesta va fi depus şi zicem noi că are şanse mari de reuşită. La acest proiect, Primăria şi Zona Liberă au venit cu propriile idei. În proiect este inclusă şi amenajarea, pentru că totodată Administraţia Zonei Libere Giurgiu are un proiect şi un studiu de fezabilitate pe partea de cheu, pentru că şi acesta trebuie reabilitat”, a declarat Nicolae Barbu.
Proiectul constă în refacerea şi modernizarea cheiului de descărcare, investiţii în macarale cu performanţe ridicate, extinderea căii ferate pentru realizarea unei infrastructuri trimodale de transport, reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul zonei portuare, dragarea canalului navigabil, modernizarea sistemelor de tehnologie a informaţiei existente, precum şi integrarea în cadrul Sistemului de Informaţii Fluviale.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Rezultalele campaniei de sterilizari gratuite desfasurata in zilele de 31 ianuarie si 1 februarie 2015

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.