Taxa de habitat se va plati lunar la Taxe si Impozite

Taxa de habitat se va plati lunar la Taxe si Impozite

Municipalitatea a demarat în cursul lunii ianuarie o amplă campanie de informare a cetăţenilor care nu au declarat până la 31 decembrie 2014 numărul de persoane în vederea stabilirii taxei de habitat pentru fiecare locuinţă în parte.
În acest sens, angajaţi ai Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, dar și cu cei din cadrul Compartimentului Patrimoniu au asigurat informarea cetăţenilor, la domiciliu, cu privire la prevederile Hotărârii Consiliului Local Giurgiu nr. 323 din 2 octombrie 2014, atunci când a fost adoptată în şedinţă ordinară instituirea acestei taxe de habitat. De la începutul acestui an, 19.000 de giurgiuveni au venit şi au depus declaraţiile privind taxa de habitat, dintre care 5.700 locuiesc la case, iar 13.300 sunt proprietari de apartamente. În ceea ce priveşte gradul de încasare, de la 1 ianuarie s-au încasat aproape trei miliarde de lei vechi. Giurgiuvenii care încă nu au declarat numărul de persoane din imobil în vederea încasării taxei de habitat o mai pot face până la sfârşitul acestei luni. După data de 1 februarie 2015, cine nu a făcut acest lucru va fi trecut din oficiu cu patru persoane. În ceea ce priveşte plata taxei de habitat, municipalitatea a decis ca aceasta să se facă lunar. Pentru o mai bună gestionare privind numărul total de persoane ce locuiesc într-un imobil, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale va efectua verificări cu sprijinul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. Conform Regulamentului privind stabilirea taxei de habitat, proprietarul locuinţei are obligaţia depunerii unei declaraţii cuprinzând numărul persoanelor care locuiesc la acea adresă (membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi etc.)
Sunt scutite de la plata taxei de habitat persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat şi însoţitorii acestora, precum şi persoanele fizice beneficiare ale Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945. Aceste categorii de persoane vor depune la Direcţia de Impozite şi Taxe o cerere la care vor anexa documente justificative. Prin taxa de habitat, giurgiuvenii vor plăti mai puţin pentru serviciul de salubritate, mai exact 6 lei/persoană pentru locuitorii de la bloc şi 9 lei/persoană pentru cei de la case.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Circa 6.000 de contribuabili si-au platit impozitul pe 2015 pentru a beneficia de bonificatia de 10 la suta

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.