Municipalitatea intra in anul 2015 cu stabilitate financiara

Municipalitatea intra in anul 2015 cu stabilitate financiara

Privind retrospectiv la cei doi ani şi jumătate de mandat trecuţi până acum, primarul Nicolae Barbu este de părere că 2015 va fi un an aşa cum şi-ar fi dorit să fie şi ceilalţi, mai exact un an în care să poată să facă proiecte, să asigure dezvoltarea oraşului, să rezolve o parte din problemele cetăţenilor şi să aibă şi banii necesari pentru a face acest lucru, iar asta, pentru că Primăria a încheiat anul 2014 fără datorii, chiar cu excedent bugetar.
În conferinţa de presă de miercuri, 14 ianuarie, edilul şef a explicat şi care au fost motivele pentru care în 2012 şi 2013 au existat probleme vizavi de asigurarea surselor financiare, cum ar fi rambursările de credite şi dobânzi către bănci, care au făcut ca toate sursele financiare ale Primăriei să se ducă către această direcţie, lucrări începute ce trebuiau achitate, hotărârea de Guvern privind asigurarea din surse proprii a salariilor şi indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi în cuantum de 25 la sută sau asigurarea surselor financiare pentru agentul termic pe perioada de iarnă, având în vedere că în 2012 CET-ul a trecut la municipalitate.
O soluţie adoptată de primarul Nicolae Barbu pentru realizarea investiţiilor chiar şi în aceste condiţii a fost cea a lucrărilor cu plată multianuală: „2014 a fost un an în care am riscat, am demarat foarte multe lucrări de investiţii cu plată multianuală, tocmai ca să nu grevez bugetul într-un singur an pe o singură investiţie şi să pot să demarez mai multe şantiere şi mai multe lucrări. A fost şi creştere de venituri proprii, dar eu pot să spun că sursele financiare care au venit la sfârşit de an, şi în timpul anului, dar cel mai mult la sfârşit de an, din excedentul bugetar şi din fondul de rezervă al Guvernului au făcut ca aceste lucrări începute şi care aveau decontare multianuală să poată fi decontate anul trecut. Drept urmare, intru în anul 2015 cu o stabilitate financiară a municipiului Giurgiu”.
Primarul a precizat că programul investiţional al anului 2015 va debuta cu asfaltarea străzilor din zona Abator şi zona Spitalului. „Vom începe din surse proprii, dar vom depune dosarul şi pe OG nr. 28/2013 pentru a ne fi mai uşor. Dacă primim finanţare, banii care erau dedicaţi acelor străzi îi vom folosi în alte domenii”, a specificat acesta cu privire la sursele de finanţare pentru asfaltarea străzilor.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul MARELE POET MIHAI EMINESCU, OMAGIAT iN PARCUL ALEI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.