482 de caini fara stapan de la adapostul din Giurgiu asteapta sa fie adoptati

482 de caini fara stapan de la adapostul din Giurgiu asteapta sa fie adoptati

Iubitorii de animale care se gândesc să-şi ia un câine îşi pot alege unul, gratuit, de la Adăpostul de pe Canalul Plantelor, acordând astfel şansa la o viaţă frumoasă unui biet animal. În acest moment, 482 de câini fără stăpân aflaţi în ţarcul amenajat de municipalitate aşteaptă să fie adoptaţi.
Cei care aleg să adopte un câine fără stăpân, în loc de a cumpăra unul de la PetShop-uri, au o serie de avantaje. Câinii adoptaţi de pe stradă sunt mai docili, mai afectuoşi şi mai ataşaţi de stăpân, tocmai pentru că li s-a dat şansa la o familie iubitoare. Câinii maidanezi sunt şi foarte inteligenţi. Având în vedere că s-au născut şi au crescut într-un mediu neprielnic, au dezvoltat o imunitate puternică, astfel că adoptatorii economisesc mai târziu bani cu vizitele la veterinar. În plus, înainte de a fi dat spre adopţie, câinele este deparazitat, vaccinat antirabic, sterilizat şi microcipat, fără ca viitorul stăpân să suporte vreun cost. Adopţia unui câine fără stăpân contribuie şi la scăderea numărului de câini de pe străzi, pentru că astfel se eliberează locuri la adăpost, iar în locul lor pot fi aduşi alţii, capturaţi de pe străzi.
Conştienţi de aceste avantaje, dar mai ales din dorinţa de a le oferi patrupedelor un cămin primitor, mulţi oameni au ales varianta adopţiei. Pe parcursul anului trecut, 420 de câini de la adăpostul din Giurgiu şi-au găsit stăpân. De asemenea, anul 2015 a început cu două adopţii.
Pentru a intra în posesia unui câine comunitar, doritorii se pot prezenta cu actul de identitate la Adăpostul de pe Canalul Plantelor, unde vor trebui să completeze anumite formulare de adopţie.
Municipalitatea face în continuare eforturi pentru a le oferi patrupedelor adăpostite condiţii cât mai bune. La aceste eforturi contribuie foarte mult şi organizaţia germană Deutschland sagt Nein zum Tiermorden, cu care SC Giurgiu Servicii Locale a încheiat în luna august a anului trecut o convenţie de colaborare.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Deszapezirea in Giurgiu a continuat pe strădute, ulcioare si fundaturi

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.