DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

În ediţia online a cotidianului ”Reflectorul de Sud” de marți, 23.08.2022, a fost publicat, articolul ”Oraşul Giurgiu nu a fost adus de către fostul primar Nicolae Barbu şi nici de aerianul primar Adrian Anghelescu” care conține informații false şi au drept scop inducerea în eroare a opiniei publice printr-o modalitate repugnantă şi lipsită de logică, iar cuvintele folosite la adresa angajaţilor din primărie depăşesc limitele unei abordări care ar trebui să conţină un minim de decenţă.
Atragem atentia asupra faptului că libertatea de informare a presei nu reprezintă un drept nelimitat ci, dimpotrivă, presupune responsabilitate.
În momentul în care informarea cuprinde elemente false, denigratoare si de natura a incita la ură si la nerespectarea prezumţiei de nevinovăţie, se naște dreptul persoanei prejudiciate de a solicita tragerea la raspundere a celor care săvârşesc asemenea fapte.
Desi înţelegem rolul presei într-o societate democratică, articolul la care facem referire este neconcordant cu realitatea.
Aşadar, am transmis spre publicare redacţiei Reflectorul de Sud, următorul
DREPT LA REPLICĂ,
Cu referire la paragraful: “Orașul Giurgiu nu a fost adus de acasă de către fostul primar Nicolae Barbu și nici de aerianul primar Adrian Anghelescu . Cu toate acestea, acești oameni au venit aici cu dorința de îmbogățire rapidă . S-au bazat desigur, pe faptul că unii i- au caracterizat pe giurgiuveni ca lași, mincinoși, răi, săraci, invidioși, slugarnici și mai ales dornici de moartea caprelor din curțile vecinilor. Ca să realizezi asta nu trebuie sa ai în dotare un Ik ridicat ci doar să găsești la preluarea puterii un pupincurist gen Ionel Muscalu sau …o secretară de primar dornică să își ajute rudele…De ce mai trag de timp ?! Oameni buni , orașul Giurgiu este de vânzare la bucata …Domnul fost primar Nicolae Barbu a vândut JUMATATE din parcul din spatele teatrului Ion Vianu și…VECEURILE PUBLICE !!! Le- a vandut ginerelui secretarei sale , doamna Mariana Covei . Cum și- a permis ? De ce ?! Pentru că…a putut! Știți desigur că avem consilierii locali , plătiți de noi . ” ➡️ vă aducem la cunoştinţă faptul că WC – urile publice sunt amplasate pe un teren în suprafaţă de 241 mp, pe strada Mircea cel Bătrân, din care 44 mp reprezintă construcţia. Terenul şi implicit construcţia (WC-urile publice) au fost cumpărate de către “ginerele secretarei“, pe firmă, în data de 09.08.2018 de la DOUĂ PERSOANE FIZICE ŞI NU DE LA PRIMĂRIE, acestea fiind intabulate cu număr cadastral 33.141. Având în vedere, legea nr.363/2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, nu putem face publice documente sau alte înscrisuri, acestea putând fi cerute doar de instanţa de judecată, în cazul în care există un proces pe rol.
“Culmea , actualul primar , aerianul Adrian Anghelescu era pe acea vreme …consilier . A avut de unde sa învețe și ii calcă vârtos pe urme fostului . Să sperăm doar că aceiasi doamnă secretară nu are acum rude cu dorințe mai mari …am auzit că vrea să vândă primăria…Foarte curând vă vom scrie și despre alte hoții …important este să cerem ajutorul celor în drept pentru că ne vom trezi tăcând și lingand clantele, fără oraș ! Demnitarii aleși de giurgiuveni sunt obligați să oprească toate aceste abuzuri . Noi vom trimite la DNA toate datele, poate își vor primi giurgiuvenii veceurile publice pentru că nici unul din cei doi edili nu au construit vreunul …Să vinzi …veceurile …Mare rușine! De râsul curcilor!“ ➡️ reiterăm că acele WC-uri au aparţinut unor PERSOANE FIZICE, iar consilierii locali de la acea vreme nu au avut nicio legătură cu vânzarea acelei suprafeţe de teren.
În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cititorii.
Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm, ori de câte ori situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al instituţiei noastre, potrivit regulilor/cutumelor deontologice.

Ultima modificare: 25.08.2022 – 07:16 de către Administrator

Anteriorul ANUNȚ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.