Campania europeana Traffic Snake Game, aflata la prima editie nationala in Romania, a inregistrat rezultate exceptionale in municipiul Giurgiu

Campania europeana Traffic Snake Game, aflata la prima editie nationala in Romania, a inregistrat rezultate exceptionale in municipiul Giurgiu

Campania europeană Traffic Snake Game, aflată la prima ediţie naţională în România, a înregistrat rezultate excepţionale în municipiul Giurgiu.
Creată pentru a încuraja elevii, părinţii şi cadrele didactice să adopte moduri sustenabile pentru a se deplasa la şcoală, campania a propus mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau folosirea în comun a aceleiaşi maşini, în defavoarea deplasărilor cu autoturismul personal. În paralel, campanii similare sunt organizate în alte 17 ţări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Ungaria.
În România, campania Traffic Snake Game s-a derulat sub denumirea „OSCAR, ŞARPELE HOINAR” şi a debutat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Jocul efectiv, adresat şcolilor primare, s-a desfăşurat în perioada 22 septembrie – 3 octombrie 2014.
Prin intermediul Primăriei Giurgiu, Coordonator al Campaniei la nivelul municipiului Giurgiu, „OSCAR, ŞARPELE HOINAR” a ajuns în şapte şcoli primare, implicând un număr de 793 elevi:
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ „Ac. M.VOICULESCU”
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ „M.EMINESCU”
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIRCEA CEL BĂTRÂN”
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.3
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.5
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.7
• ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.10
Cei peste 700 elevi din municipiul Giurgiu, care au participat în campania TSG, au obţinut economii de peste 4.400 km care ar fi fost parcurşi cu autoturismul personal şi reducerea cu peste 700 kg a emisiilor de CO2.

Ultima modificare: 30.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Actiune de deszapezire pe strazile municipiului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.