Actiune de deszapezire pe strazile municipiului

Actiune de deszapezire pe strazile municipiului

Autorităţile locale au pus în aplicare planul de deszapezire şi au luat o serie de măsuri pentru deszăpezirea străzilor oraşului astfel încât traficul să se poată desfăşura în condiţii normale.
Conform Planului de Deszăpezire 2014-2015, SC Financiar Urban a început acţiunea de deszăpezire cu cele 43 de străzi cuprinse în Urgenţa I. Trei utilaje cu lame frontale, două tractoare cu lame frontale, două tractoare cu lame semipurtate şi patru tractoare cu remorcă încărcate cu material antiderapant au acţionat pe aceste străzi în zilele de 27 şi 28 decembrie.
Străzile din Urgenţa I au fost aduse la negru, zăpada de pe carosabil fiind împinsă de utilajele de deszăpezire foarte aproape de bordură. S-a continuat apoi cu străzile secundare şi cartierele incluse în Urgenţa a II-a, unde s-a acţionat doar pe unde lăţimea străzilor a permis accesul utilajelor, dat fiind faptul că multe maşini se află parcate pe marginea străzilor. Utilajelor antrenate în deszăpezire li s-au adăugat în medie 55 de lucrători, mobilizaţi pentru a îndepărta manual zăpada de pe trotuare, treceri de pietoni, sensuri giratorii, staţii de autobuz etc.
Şi celelalte societăţi din subordinea Consiliului Local au fost implicate în deszăpezire. SC ADPP SA a acţionat în Piaţa Centrală pentru deszăpezirea platoului pieţii şi a parcărilor cu un buldoexcavator, un bobcat, o basculantă, un tractor, dar şi 15 lucrători manuali.
SC Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi a folosit trei freze de zăpadă şi 26 de lucrători pentru curăţarea trotuarelor, trecerilor de pietoni, parcurilor etc.
Luni, 29 decembrie 2014, societăţile implicate în deszăpezire au mobilizat din nou atât utilajele, cât şi lucrătorii, pentru degajarea zăpezii de pe străzile municipiului. S-a urmărit aceeaşi procedură prevăzută în Planul de Deszăpezire: acţionarea cu prioritate pe străzile din Urgenţa I, iar când acestea vor fi accesibile traficului în mod rezonabil, se va trece la străzile secundare din Urgenţa a II-a.
În planul de măsuri cuprins în Planul de Deszăpezire se află şi supravegherea permanentă şi ajutorarea în regim de urgenţă pe timpul sezonului rece a persoanelor în vârstă, a celor cu dizabilităţi fizice şi psihice, care locuiesc singure, dar şi asigurarea unor spaţii de cazare pentru persoanele fără adăpost. În prezent, 20 de persoane defavorizate sunt vizitate şi aprovizionate zilnic cu hrană caldă, iar în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă Giurgiu Nord sunt cazate16 persoane fără adăpost.

Ultima modificare: 29.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul Domnului Primar Nicolae Barbu cu prilejul Nasterii Domnului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.