Receptia finalizarii lucrarilor la Coridorul 9 Pan European

Receptia finalizarii lucrarilor la Coridorul 9 Pan European

Luni, 29 decembrie, a avut loc recepția finalizării lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din cadrul proiectului transfrontalier româno-bulgar ”Îmbunătățirea accesibilității Euroregiunii Ruse – Giurgiu cu Coridorul 9 Pan – european de transport”.
Proiectul cuprinde bulevardul Tutrakan din Ruse şi străzile Nicolae Bălcescu și Vlad Ţepeş, bulevardele Bucureşti şi Mihai Viteazul din Giurgiu, cu scopul de a lega centrul orașului de zona de frontieră.
Lucrările au constat în asfaltarea părții carosabile, ridicarea la nivel a capacelor de canalizare și înlocuirea bordurilor și a pavelelor de pe trotuare, precum și amenajarea a două noi sensuri giratorii în intersecțiile din zona complexului Sârguința și Abator.
De asemenea, au fost realizate marcajele de semnalizarea și dirijare a traficului, dar și reabilitarea intrărilor pe drumurile laterale.
Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a fost emis în data de 4 noiembrie 2013. Primul tronson de reabilitare a segmentelor de drum de pe teritoriul municipiului Giurgiu a fost realizat pe bulevardul Mihai Viteazu în 2013, celelalte trei tronsoane fiind modernizate anul acesta. Lucrările prevăzute în proiect pentru Giurgiu au avut ca termen de realizare luna decembrie 2014.
Proiectul „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, este unul de importanţă majoră pentru dezvoltarea infrastructurii din Euroregiunea Ruse-Giurgiu şi va conduce la fluidizarea traficului rutier pe traseul ce conectează cele două oraşe la coridorul de transport pan-european nr. 9.

Ultima modificare: 29.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul Domnului Primar Nicolae Barbu cu prilejul Nasterii Domnului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.