Nou proiect pentru amenajarea Vamii Giurgiu

Nou proiect pentru amenajarea Vamii Giurgiu

Un alt proiect pe care municipalitatea îl are în vedere pentru anul viitor este reamenajarea Vămii Giurgiu.
Proiectul cu finanțare europeană în valoare de 15 milioane de euro care are ca termen de execuție și finalizare 31 decembrie 2015 a fost deja licitat și constă în amenajarea a două parcări mari la intrarea și ieșirea din țară.
Conform noului proiect traficul către vama Giurgiu se va face pe la Poliția Locală. Astfel, toate tirurile și turismele vor trece pe artera rutiară din faţa Poliţiei Locale, vor ieși din țară direct, iar taxarea și cântarirea autovehiculelor se va face în apropierea Podului Prieteniei.
De asemenea, va fi construit un sens giratoriu între cele două benzinării Petrom, iar tirurile care vor ieși sau vor intra în țară vor trebui să facă sensul giratoriu evitând astfel cartierul Rudari.
În cadrul aceluiaşi proiect este prevăzută şi refacerea străzii 1 Decembrie 1918 de după barieră , spre cartierul Rudari, unde se vor face trotuare, iar stada va fi prevăzută cu doar 2 benzi de cirulaţie rutieră.
Terenul în suprafață totală de 32 ha, inclusiv clădiri, a fost trecut în proprietatea municipalității, iar în acest moment sunt discuții pentru preluarea părții stângi de la PCTF (în spatele Poliției Locale).

Ultima modificare: 22.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Lucrarile la Coridorul 9 Pan-european se apropie de final

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.