Pregatirile pentru alegerea noului Presedinte al Romaniei se afla in plina desfasurare

Pregatirile pentru alegerea noului Presedinte al Romaniei se afla in plina desfasurare

Primăria Municipiului Giurgiu a început pregătirile pentru alegerea viitorului Președinte al României ce vor avea loc duminică, 2 noiembrie.
Municipalitatea asigură locațiile în care vor fi amplasate secțiile de votare și întocmește listele electorale permanente pe baza datelor și a informațiilor cuprinse în Registrul Electoral. Acestea se actualizează până în ziua alegerilor inclusiv.
Copiile de pe listele electorale pentru primul tur al alegerilor prezidențiale se tipăresc şi se pun la dispoziţia birourilor electorale ale secţiilor de votare în perioada 24-31 octombrie.
Buletinele de vot vor fi tipărite de Prefectura Județului Giurgiu.
Secțiile de votare vor fi aceleași ca și în cazul alegerilor europarlamentare din 25 mai.
Fiecare cetățean votează la secția la care este arondat sau la oricare altă secție de votare în cazul în care în ziua alegerilor nu se află la adresa de domiciliu, cu condiția unei declarații pe propria răspundere din care să reiasă că nu a votat și nu va mai vota în nicio altă parte.
Numărul cetățenilor cu drept de vot din Municipiul Giurgiu înscriși pe listele electorale se ridică la aproximativ 59.585 de persoane. Se poate vota pe baza cărții de identitate/buletin de identitate, pașaport sau pașaport diplomatic.
Componența comisiilor secțiilor de votare se transmit către Autoritatea Electorală Permanentă până cel târziu pe data de 25 octombrie când va avea loc și tragerea la sorți pentru desemnarea președinților secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora.
Birourile electorale ale secţiilor de votare sunt alcătuite dintr-un preşedinte, un locţiitor al acestuia, care sunt, de regulă, jurişti, precum şi din cel mult șapte reprezentanţi ai
formaţiunilor politice care au propus candidaţi. Birourile electorale ale secţiilor de votare
nu pot funcţiona cu mai puţin de cinci membri.
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, locţiitorii acestora şi reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente în birourile electorale nu pot avea apartenenţă politică.

Ultima modificare: 15.10.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Giurgiuvenii pot ridica cererile pentru obtinerea subventiei la caldură

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.