Saptamana Europeană a Mobilitatii, la cea de-a 13-a editie

Saptamana Europeană a Mobilitatii, la cea de-a 13-a editie

Săptămâna Europeană a Mobilităţii (16-22 septembrie), campanie anuală consacrată modurilor sustenabile de deplasare în mediul urban, va fi sărbătorită şi în acest an la Giurgiu.
Lansată în anul 2002 la iniţiativa d-nei Margot Wallstrom, comisar pe probleme de mediu al Uniunii Europene, şi susţinută de Comisia Europeană prin Directoratul General de Mediu, Săptămâna Europeană a Mobilităţii are scopul de a încuraja autorităţile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri durabile de transport şi de a invita cetăţenii să încerce alternative la utilizarea automobilului.
Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilităţii, “Our streets, our choice!“/“Străzile noastre, alegerea noastră!” se constituie într-un îndemn la adresa autorităţilor publice locale de a trece la o planificare durabilă a mobilităţii urbane şi incită societatea civilă la sport şi recreare în aer liber, la renunţarea deplasării cu automobilul personal în favoarea mersului pe jos, transportului în comun sau transportului pe două roţi (bicicletă, role, scuter etc.), cel puţin o zi pe săptămână.
La Giurgiu, Săptămâna Europeană a Mobilităţii se sărbătoreşte prin anumite iniţiative şi manifestări încă din anul 2004. Anul acesta, municipalitatea a amplasat din 13 septembrie un banner cu simbolurile Săptămânii Europene a Mobilităţii pe b-dul. Bucureşti, în zona Parcului Mihai Viteazul. De asemenea, vineri, 19 septembrie, va fi întreruptă circulaţia auto pe str. Mircea cel Batrân, între orele 07.00-17.00. Pe acest tronson va fi organizat un concurs de desene pe asfalt cu participarea elevilor din ciclul primar de la şcolile giurgiuvene, pe teme de protecţie a mediului. Clasele participante la concurs vor fi premiate de municipalitate.
Tot în spiritul promovării mersului pe jos şi a mijloacelor de transport prietenoase cu mediul, pe 22 septembrie va fi demarată Campania Traffic Snake Game în România şi în Giurgiu, campanie ce se va desfăşura până pe 3 octombrie în şapte şcoli gimnaziale din Giurgiu şi la care vor participa cca. 800 de elevi din clasele primare, sub îndrumarea a 33 de cadre didactice.

Ultima modificare: 18.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Dezvoltarea durabilă a Dunarii, in atentia unor cercetatori straini

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.