Licitatie pentru refinantarea celor trei credite existente ale Primariei

Licitatie pentru refinantarea celor trei credite existente ale Primariei

Refinanţarea datoriei publice locale prin contractarea unui credit de 68.900.000 lei a ajuns la faza de licitaţii. Astăzi, 15 septembrie, în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc etapa de preselecţie a candidaţilor, etapă la care s-au prezentat două instituţii bancare: CEC Bank şi Reiffeisen Bank.
Preşedinte al comisiei de evaluare este administratorul public Emil Gabriel Vucă. După anunţarea criteriului de atribuire utilizat, respectiv „preţul cel mai scăzut”, şi prezentarea componenţei comisiei de evaluare şi a societăţilor bancare participante la preselecţie, s-a trecut la deschiderea ofertelor în ordinea depunerii şi verificarea documentaţiei de atribuire.
Şedinţa s-a finalizat prin încheierea unui proces-verbal de deschidere semnat de membrii comisiei de evaluare şi de reprezentanţii celor două bănci, în care au fost consemnate detalii privind modul de desfăşurare a şedinţei, aspectele formale constatate la deschiderea ofertelor, elementele principale ale fiecărei oferte, precum şi lista documentelor depuse de cele două instituţii bancare.
După evaluarea ofertelor, urmează să se negocieze condiţiile de acordare a refinanţării.
Prin contractarea şi garantarea acestui credit, cu o maturitate de 10 ani şi un termen de graţie de 12 luni, municipalitatea va refinanţa cele trei credite existente (creditul sindicalizat în valoare de 17.000.000 euro, creditul contractat de la BCR, în valoare de 20.000.000 lei şi creditul contractat la BRD, în valoare de 3.000.000 euro) în condiţii mai avantajoase faţă de condiţiile de creditare actuale. Refinanţarea se va face la soldul creditelor la data contractării noului împrumut.

Ultima modificare: 15.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Fotbalistii Astra Giurgiu isi vor prezenta rezultatele in fata liceenilor de la Maiorescu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.