Noi cursuri de formare profesionala la Giurgiu

Noi cursuri de formare profesionala la Giurgiu

Primăria Municipiului Giurgiu îi informează pe cetățenii cu privire la un proiect de formare profesională în cadrul căruia pot deveni beneficiari. Este vorba despre “Pro activ pe o piaţă a muncii înclusivă, flexibilă şi modernă!”, în cadrul căruia AJOFM Giurgiu are calitatea de lider de proiect, alături de S.C. Nova Force Technic S.R.L. şi de mai mulţi parteneri autorizaţi în formarea profesională a adulţilor organizează în perioada următoare cursuri de calificare în următoarele meserii: lucrător în comerţ, baby sitter, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, confecţioner articole din textile, patiser şi coafor.
Aceste cursuri se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, şomerilor tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, şomerilor peste 45 de ani, şomerilor de lungă durată tineri şi adulţi şi persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala şi care locuiesc în mediul urban, respectiv Giurgiu.
Participanţilor li se va asigura accesul la sesiunile de consiliere, mediere, cursuri, materiale informative pentru curs, transport, hrană şi subvenţii.
De asemenea, municipalitatea mediatizează și proiectul “Sustenabilitate în mediul rural prin investiţia în resurse umane”, implementat de S.C. Nova Force Technic S.R.L, în parteneriat cu AJOFM Călăraşi. Şi în acest caz se vor organiza cursuri de lucrător în comerţ, baby sitter, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, cameristă şi lucrător în alimentaţie (ospătar). De această dată însă, proiectul se adresează persoanelor din mediul rural al regiunilor Bucureşti – Ilfov, Sud Muntenia (judeţele Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi), şi Sud Vest (judeţul Mehedinţi) care fac parte din următoarele categorii, respectiv 100 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 80 de persoane inactive, 50 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, 70 de şomeri, 480 de şomeri de lungă durată şi 220 de şomeri tineri. Aceştia vor beneficia de transport şi masă pe toată perioada derulării cursurilor, materiale didactice şi o subvenţie de 850 de lei pe persoană acordată la finalizarea cursului de formare profesională.
Primăria Municipiului Giurgiu sprijină implementarea acestor proiecte contribuind la identificarea grupurilor ţintă pentru cursurile de calificare.

Ultima modificare: 10.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sedinta extraordinara pentru depunerea unor proiecte

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.