Taxa de habitat va fi supusa din nou spre aprobare

Taxa de habitat va fi supusa din nou spre aprobare

Primarul Nicolae Barbu a anunţat în conferinţa de presă de miercuri, 3 august, că luna aceasta sau cel mai târziu luna viitoare va încerca din nou să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local proiectul de hotărâre privind taxa de habitat.
Proiectul a fost propus în anul 2012 şi presupunea ca pentru serviciul de colectare a gunoiului menajer locuitorii de la bloc să plătească la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale o taxă de 6 lei, iar cei de la case, 8 lei, faţă de 9, respectiv 13 lei, cât plăteau operatorului de salubritate în baza contractelor individuale încheiate.
Proiectul respins de consilieri în trecut nu se mai poate amâna, având în vedere că în luna iulie a fost adoptată o lege care prevede că, pentru asigurarea funcţionării serviciului de salubritate, primăriile sunt obligate să plătească în locul cetăţenilor care nu au contracte individuale încheiate cu serviciul de salubritate, urmând apoi să găsească modalităţi de a-şi recupera banii de la fiecare.
Edilul şef s-a declarat însă nemulţumit de preţul propus acum pentru taxa de habitat, şi anume 7 lei/persoană pentru cetăţenii de la bloc şi 10 lei pentru cei de la case. „Nu sunt împăcat cu prețul, fiindcă atunci când am vrut să promovăm această taxă, era 6 lei pentru cei de la bloc şi 8 lei pentru cei de la case. Însă acum mi-au venit cu 7 lei pentru cei de la bloc și 10 lei pentru cei de la casă. Eu am cerut o fundamentare, mi-au adus-o, am cerut acum bilanțul și balanța la decembrie 2013 și indicatorii și balanța la iunie 2013. Ca să văd și eu cât spun ei că o să coste serviciul. (…) Vreau să văd exact care este suma respectivă, cu cât își acoperă ei cheltuielile (…) Împărțim la populație, vedem cât sunt la case, cât sunt la bloc, care e totalul populației … După hârtii, suntem vreo 61.000, dar noi avem vreo 2.500 de apartamente neocupate, din 15.000. Deci, 15-17% nu sunt beneficiari ai serviciului. De ce trebuie să plătim pentru ei?”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 04.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Contractul de finantare pentru reconsolidarea cladirii Colegiului Maiorescu va fi semnat vineri

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.