Incasarile din amenzi compenseaza amanarea platilor la taxe si impozite din partea firmelor

Incasarile din amenzi compenseaza amanarea platilor la taxe si impozite din partea firmelor

În primele opt luni ale anului 2014, companiile au preferat să renunțe la bonificația de 10 % primită dacă își achită dările către bugetul local până la 31 martie, în schimbul achitării în două tranșe a acestor obligații. Cele două termene pentru achitarea fără penalități a obligațiilor fiscale – aplicabile atât persoanelor fizice cât și firmelor, sunt 31 martie și 30 septembrie.
Dacă anul trecut, la sfârșitul lunii august se încasau 7,01 milioane lei de la firme care aveau achitate integral impozitele si taxele locale, anul acesta încasările primelor opt luni de la companii locale se ridică la 6,66 milioane lei. Firmele preferă să plătească în două tranșe decât integral, pierzând acea bonificație de 10%.
Încasările totale pentru primele opt luni ale acestui an se situează la același nivel cu cele pentru aceeași perioadă a anului trecut, fiind situate la aproape 13,7 milioane lei, segmentul încasărilor de la firme înregistrând o scădere de circa 370.000 lei, compensată însă de o creștere cu 473.000 lei a încasărilor din amenzi, în special amenzi de circulație. Nu se poate vorbi deocamdată de o scădere a încasărilor de la firme, ci mai degrabă de o amânare la plată, de fapt de o opțiune de plată a acestor contribuabili, după cum declară directorul DITL, Laurenţiu Ţinte.
Pe de altă parte, în ultimul an și jumătate au fost eșalonate datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi ale unor companii din municipiul Giurgiu, astfel că acele vârfuri de plată din anumite perioade – cum ar fi lunile februarie si martie, au acum tendința de diminuare, plățile distribuindu-se în fiecare lună, când aceste firme au scadența.
Direcția de Impozite si Taxe Locale a încheiat anul trecut cu o creștere a încasărilor de 12,6 miliarde de lei vechi față de anul precedent, anul acesta fiind preconizată o creștere a acestor încasări cu circa 15 – 16 miliarde de lei vechi față de 2013.

Ultima modificare: 03.09.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Planuri urbanistice zonale pentru valorificarea potentialului istoric, cultural si de dezvoltare a zonei centrale a orasului

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.