Restaurarea cladirii Centrului Cultural “Ion Vinea”, aproape de final

Restaurarea cladirii Centrului Cultural “Ion Vinea”, aproape de final

Lucrările de restaurare la clădirea Centrului Cultural “Ion Vinea” se apropie de final. În urmă cu un an, specialiştii Biroului de Arhitectură din cadrul Primăriei Giurgiu au reuşit obţinerea contractului intitulat “Restaurarea clădirii Centrului Cultural Ion Vinea”, în valoare de 279.189 lei. Ordinul de începere a lucărilor a fost emis încă din toamna anului trecut, însă condiţiile meteorologice au permis deschiderea şantierului în luna martie 2014.
Contractul are două căpitole, unul care priveşte partea de rezistenţă, iar celălalt, arhitectura. La capitolul rezistenţă, lucrările au constat în executarea unei centuri din beton la nivelul soclului, şi asta pentru că nu mai prezenta siguranţă, în condiţiile în care clădirea datează din anul 1868. Tot la partea de rezistenţă, s-a refăcut o parte din zidărie, care a fost afectată din cauza întreţinerii necorespunzătoare a sistemului de captare a apei pluviale.
Din punct de vedere arhitectural, au fost refăcute profilele faţadei, câteva decoraţiuni lipsă şi tencuiala, specialiştii respectând în totalitate valoarea arhitecturală, inclusiv culoarea clădirii, dat fiind faptul că aceast imobil are statut de monument istoric.
Totodată, specialiştii din Primărie au inclus în contract lucrările de canalizare şi refacerea trotuarelor.
La finalul lucrărilor, se doreşte instalarea pe faţadă a unei copii făcută după originalul stemei Principatelor Române.
Proiectul “Restaurarea clădirii Centrului Cultural Ion Vinea” a fost făcut în baza unei expertize realizate de un specialist de la Ministerul Culturii. Peste o săptămână, autorităţile locale estimează recepţionarea clădirii, deşi termenul de finalizare a lucrărilor de restaurare este sfârşitul acestui an.

Ultima modificare: 29.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 1 octombrie, termenul limita de completare a dosarelor pentru repartizarea celor 120 de locuinte ANL din Port

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.