Acordarea de sprijine financiare, o prioritate pentru municipalitate

Acordarea de sprijine financiare, o prioritate pentru municipalitate

Acordarea de sprijine financiare a continuat să fie o prioritate pentru municipalitate și în anul 2014. De la începutul anului și până în prezent, au fost aprobate în ședințele ordinare sau extraordinare ale Consiliului Local un număr de 54 de sprijine financiare, în domenii precum sănătate, cultură, sport, religie, învățământ, istorie, arhitectură, social sau știință și vizând toate categoriile de vârstă, de la copii și până la vârstnici. Acestea au fost acordate în limita sumelor trimestriale angajate în bugetul local.
Cele mai multe sprijine financiare, în număr de 20, au mers către cetățeni ai municipiului, pentru investigații medicale, intervenții chirurgicale, tratamente de specialitate în cazul diagnosticării cu cancer sau alte afecțiuni grave, pentru editarea sau reeditarea unor volume de proză sau poezie, pentru participarea la concursuri internaționale, organizarea unor competiții sportive etc. Volume precum Oameni de treabă, de Mugur Burcescu, Made in Giurgiu, de Cosmin Georgescu, Remember literar-Cenaclul Luceafărul în pagini de presă, de Dunia Pălăngeanu sunt câteva din realizările literare giurgiuvene sprijinite cu fonduri de la Primărie.
19 sprijine financiare au fost acordate asociațiilor/cluburilor sportive, umanitare sau culturale, pentru derularea unor proiecte, participarea la diferite concursuri și campionate, organizarea unor evenimente, campanii de conștientizare, acoperirea unor cheltuieli, dar și pentru oferirea de pachete cu alimente unor categorii de persoane defavorizate, cu ocazia sărbătorilor de Paște.
Și unitățile de învățământ s-au aflat în atenția municipalității. Acestea au primit cinci sprijine financiare pentru participarea la olimpiade naționale și pentru derularea unor proiecte social- educaționale. Sper exemplu, “Oportunităţi egale la educaţie pentru o societate incluzivă” şi “Şcoală după şcoală – primul pas spre succesul şcolar şi profesional” sunt două proiecte derulate de Școala Gimnazială nr. 10 cu sprijinul Primăriei care includ 30 de elevi de la clasele I-IV, aflaţi în risc de abandon şcolar, ce provin din familii rome, monoparentale sau dezavantajate economic, dar şi alţi 10 elevi de la clasele VII-VIII, aflaţi în pragul abandonului şcolar care primesc sprijin financiar şi servicii de mentorat în vederea îmbunătăţirii rezultatelor şcolare.
De asemenea, patru instituții bisericești au primit sprijin financiar pentru organizarea activităților de Sf. Mare Mucenic Gheorghe, pentru definitivarea unor lucrări de pictură, dar și pentru deplasarea unor giurgiuveni la evenimente religioase sau pentru introducerea instalației de gaze naturale.
Restul sprijinelor financiare au mers către instituții publice de cultură, între care și Muzeul Județean Teohari Antonescu, pentru reeditarea unor volume ale unor scriitori giurgiuveni din prima jumătate a secolului trecut, către societatea comercială Paty Media, pentru continuarea publicării revistei Valahia și către Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Giurgiu, pentru organizarea Taberei Internaționale Salvarea din apă.

Ultima modificare: 27.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Proiect de educatie rutiera sprijinit de Primaria Municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.