Proiect de educatie rutiera sprijinit de Primaria Municipiului Giurgiu

Proiect de educatie rutiera sprijinit de Primaria Municipiului Giurgiu

Primăria Giurgiu sprijină un nou proiect educațional inițiat de unitățile de învățământ din Giurgiu. Este vorba despre proiectul „Cupa Giurgiului”, pentru derularea căruia Primăria a încheiat un acord de parteneriat cu Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu” și a aprobat un sprijin financiar de 4.540 lei.
Proiectul va consta în organizarea unui concurs interjudețean de educație rutieră și educație pentru viață, la care vor participa 20 de elevi de clasele III-VIII din 10 județe: Călărași, Arad, Buzău, Argeș, Caraș Severin, Sălaj, Maramureș, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu. Concursul aflat la prima ediție se va desfășura în perioada 4-6 septembrie 2014, la Tabăra Stejarul, Pădurea Bălănoaia.
Organizatorul concursului va fi Școala Gimnazială “Academician Marin Voiculescu”. Pe lângă Primăria Municipiului Giurgiu, proiectul va avea ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Inspectoratul de Poliție Girugiu, Parcul Natural Comana și Provident Financial Romania I.F.N. S.A.
Copiii, însoțiți de profesorii lor îndrumători, vor fi grupați în 10 echipaje a câte doi elevi din fiecare județ. În urma probelor desfășurate în concurs, elevii își vor însuși regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere, își vor îmbunătăți mersul pe bicicletă, vor putea lega prietenii și își vor putea dezvolta spiritul de echipă și de competiție. De asemenea, prin acest proiect se va verifica gradul de pregătire al elevilor în domeniul cunoașterii și respectării normelor rutiere și se va promova mersul pe bicicletă, pentru protejarea mediului împotriva poluării.

Ultima modificare: 26.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primaria Giurgiu doreste reglementarea dezvoltarii zonelor cu potential turistic

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.