Cantina Seminarului Teologic Ortodox se afla in proces de modernizare

Cantina Seminarului Teologic Ortodox se afla in proces de modernizare

Primăria Municipiului Giurgiu a demarat lucrările de modernizare a cantinei Seminarului Teologic Ortodox ”Teoctist Patriarhul” din Giurgiu din fondul propriu, destinat investițiilor. Valoarea totală a acesteia se ridică la aproximativ 240.000 de lei și cuprinde lucrări de zidărie, gletuit, zugrăvit, demolat și montat gresie, faianță, uși PVC, tavan din rigips, instalație termică, sanitară și electrică inclusiv corpuri de iluminat.
Seminarul Teologic Ortodox ”Teoctist Patriarhul” a luat ființă în anul 1996, la inițiativa preotului profesor Cărămidaru Nidelea și a profesorului Mircea Bulboacă, directorul Colegiului Național Ion Majorescu la acea dată, aceasta fiind, de altfel, și prima locație a seminarului. Din toamna anului 1998 Seminarul Teologic este obligat să părăsească această instituție și să-și continue activitatea în altă parte, locația aleasă de data aceasta fiind Grup Școlar ”Miron Nicolescu”, unde funcționează și în prezent.
În anul școlar 1996-1997, Seminarul Teologic din Giurgiu a funcționat începând cu clasa a IX-a, formatã din 33 de elevi, toți interni. Din anul 1999, această școală primește, cu acordul Patriarhiei Române și al Ministerului Educației Naționale, autonomie cu schemă proprie de funcționare.
În anul 2001, de pe băncile Seminarului teologic iese prima promoție de absolvenți, cu medii la examenul de Bacalaureat peste nota 8, iar procentul celor admiși în instituțiile de învățământ universitar a fost de 100%. În anul școlar 2012-2013 au fost admiși 91 de elevi, în timp ce în anul recent încheiat numărul acestora a scăzut ajungând la 82 de elevi.
Seminarul Teologic din Giurgiu are ca ocrotitor pe Sfântul Mucenic Ioan Valahul, martirizat de turci în 1662 și prăznuit de Biserică la data de 12 mai.

Ultima modificare: 26.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primaria Giurgiu doreste reglementarea dezvoltarii zonelor cu potential turistic

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.