Medici de la Centrul Medical Anadolu, din Istanbul, alaturi de bolnavii giurgiuveni

Medici de la Centrul Medical Anadolu, din Istanbul, alaturi de bolnavii giurgiuveni

Municipiul Giurgiu a primit joi, 14 august, vizita unor medici de renume de la Centrul Medical Anadolu, din Istanbul, Turcia, în cadrul unui eveniment organizat la iniţiativa Asociaţiei Bolnavilor de Cancer şi Hepatită Giurgiu (ABCH) şi cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Giurgiu.
Este vorba despre simpozionul „Sănătate pentru toţi”, desfăşurat la Ateneul „Nicolae Bălănescu” cu participarea medicilor oncologi şi cardiologi prof. dr. Yesim Yidlirim, prof. dr. Hikmet Fatih Agalar, dr. Ertan Okmen, a preşedintei ABCH Giurgiu, dna. Georgiana Creţu, preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, dl. Cezar Irimia, primarului Nicolae Barbu, reprezentanţilor mass-media şi bineînţeles a persoanelor bolnave de cancer sau inimă, interesate să primească o a doua opinie medicală în ce priveşte diagnosticul stabilit.
Simpozionul a fost precedat de o scurtă conferinţă de presă în cadrul căreia primarul Nicolae Barbu a adresat mulţumiri echipei de medici în numele locuitorilor municipiului pentru frumosul gest de a veni voluntar la Giurgiu, spre folosul persoanelor care suferă de aceste maladii. Edilul a amintit totodată despre intenţia municipalităţii de a realiza un proiect comun în cadrul unui parteneriat cu mediul privat şi ONG-uri pentru înfiinţarea unui centru ambulatoriu la Giurgiu, cu medici care să vină de la Istanbul, de exemplu, o dată pe săptămână, fără a mai fi nevoie astfel ca persoanele bolnave să meargă la Istanbul pentru continuarea tratamentului sau a unei proceduri medicale.
Medicii turci au prezentat jurnaliştilor scopul vizitei lor la Giurgiu, au oferit informaţii despre serviciile şi facilităţile oferite bolnavilor de Centrul Anadolu, după care au răspuns întrebărilor jurnaliştilor referitoare la modalitatea prin care un pacient ajunge la Clinica Anadolu, procentajul românilor bolnavi de cancer şi alte maladii care ajung la clinică, costurile serviciilor şi procedurilor medicale sau numărul de persoane înscrise la Giurgiu pentru interpretarea gratuită a analizelor.
Lucrările simpozionului au fost deschise de către primarul Nicolae Barbu, care şi-a exprimat încă o dată aprecierea pentru dispoziţia medicilor de a aloca două zile din timpul lor de muncă pentru a veni la Giurgiu. Au urmat apoi prezentările medicilor din Turcia, care au cuprins descrierea Spitalului Anadolu şi a procedurilor şi echipamentelor medicale de ultimă generaţie folosite. Avantajele şi eficienţa acestor aparaturi şi procedee a fost exemplificată de prof. dr. Hikmet Fatih Agalar prin prezentarea a trei cazuri de intervenţii chirurgicale efectuate cu succes la Anadolu.
Medicii au oferit apoi, pe parcursul serii, dar şi a doua zi, interpretări gratuite ale investigaţiilor medicale în cazul 60 de persoane anterior înscrise.

Ultima modificare: 18.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul Domului Primar Nicolae Barbu cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului si Ziua Marinei Romane

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.