Blocul C din cartierul Slobozia, evacuat pentru siguranţa locatarilor

Blocul C din cartierul Slobozia, evacuat pentru siguranţa locatarilor

Luni, 21 iulie, Poliția Locală a desfășurat o acțiune în zona ISTRU , unde fiecare locatar din cele două blocuri, C și D, a fost notificat ca în termen de 24 de ore să elibereze locuințele dacă nu au domicliul stabil acolo ori dacă nu și-au achitat datoriile către Primărie.
Nivelul avansat de degradare a structurii de rezistenţă a Blocului C din cartierul Slobozia, care prezintă un real pericol pentru siguranţa celor din zonă, a determinat autorităţile locale să ia în calcul măsura evacuării tuturor locatarilor din acest condominiu şi ulterior demolarea clădirii, dacă în urma expertizei tehnice se propune această soluţie de intervenţie.
În prezent, atât blocul C, cât şi blocul D se află deja în procesul de expertiză tehnică, iar în urma raportului elaborat de către expertul tehnic, în care se prezintă analiza, concluziile şi soluţiile de intervenţie/remediere, vor fi adoptate soluţiile cele mai eficiente.
În cazul Blocului C, soluţia demolării şi construirii din nou a clădirii este de preferat celei de consolidare, care ar presupune costuri foarte mari şi nejustificate, dacă luăm în calcul gradul avansat de degradare al clădirii.
În acţiunea de redistribuire a locatarilor, municipalitatea va ţine cont de două criterii: plata chiriei şi formele legale de ocupare a locuinţei. Mulţi dintre cei aflaţi în cele două cămine sunt din afara municipiului şi au ocupat abuziv locuinţele, fără forme legale. Aceştia vor fi transportaţi în localităţile din care provin. Cei care sunt buni platnici vor fi mutaţi în căminul D, până când un alt imobil va fi reabilitat.

Ultima modificare: 21.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 20 iulie – Sfantul Ilie, sarbatoare pentru giurgiuveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.