20 iulie – Sfantul Ilie, sarbatoare pentru giurgiuveni

20 iulie – Sfantul Ilie, sarbatoare pentru giurgiuveni

În ziua de 20 iulie, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe unul dintre cei mai importanți sfinți ai ei, pe Sfântul Proroc Ilie. Cu această ocazie, peste 120 000 de români își vor cinsti protectorul spiritual. Acest mare sfânt a trăit cu peste opt sute de ani înaintea de întruparea Mântuitorului Iisus Hristos, pe vremea regelui Ahab, el fiind ales de Dumnezeu, încă de la naștere, pentru slujirea profetică.

Din Sfânta Scriptură aflăm că acesta a fost ridicat într-un car de foc la ceruri, comentatorii biblici văzând în acest eveniment o îngăduință a lui Dumnezeu și un răspuns al Său cu privire la viața prorocului plină de curățenie sufletească.

În tradiția populară, Sf. Mare Proroc Ilie este considerat ocrotitorul recoltelor, ocrotitorul oamenilor în fața calamităților naturale, dar și patronul apicultorilor. În ziua Sfântului, la sate, apicultorii recoltau mierea de albine. Tot potrivit tradițiilor, de Sfântul Ilie se mănâncă, pentru prima dată, roadă nouă de struguri, mere, nuci și alune.
Cu această ocazie, primarul Nicolae Barbu le adresează tuturor sărbătoriților calde urări de ”La mulți ani!”, sănătate și prosperitate.

Ultima modificare: 20.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Actiune de infrumusetare si toaletare a spatiilor verzi din municipiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.