Comasarea liceelor tehnologice într-unul singur

Comasarea liceelor tehnologice într-unul singur

Primăria Municipiului Giurgiu doreşte comasarea a trei dintre liceele cu profil tehnologic existente în oraş, respectiv Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”, Liceul Tehnologic (fosta Şcoală de Arte şi Meserii) şi Liceul Tehnologic „Miron Nicolescu”, într-unul singur, cu o ofertă educaţională comună.
Această măsură este luată, în special, din cauza numărului mic de elevi şi al rezultatelor foarte slabe pe care aceştia le obţin la examenul de bacalaureat, mulţi dintre ei neintrând nici măcar în examen.
Astfel, la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” în anul şcolar 2013-2014 s-au înscris 482 de elevi, în scădere cu 8,19% faţă de anul trecut şi doar 2,52% dintre elevii de clasa a XII-a au promovat examenul de bacalaureat.
Nici la celelalte două unităţi de învăţământ situaţia nu este mai roz. La Liceul Tehnologic (S.A.M.) numărul elevilor s-a redus cu 9,96%, ajungând la 452 de elevi. În ceea ce priveşte examenul de bacalaureat de anul acesta, niciun elev din cei 105 de clasa a XII-a nu au fost admişi, rata de promovabilitate fiind de 0%, la fel ca şi anul trecut.
La Liceul Tehnologic „Miron Nicolescu” lucrurile stau ceva mai bine, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat fiind de 5,77%, în anul şcolar recent încheiat numărul total de elevi fiind de 563.
De asemenea, prin comasare s-ar reduce şi costurile de întreţinere ale acestor clădiri, precum plata utilităţilor, cheltuielile de personal, materiale didactice şi investiţii, care şi aşa cheltuiesc mult mai mult decât este prevăzut în buget.
În urma comasării clădirile care vor rămâne goale vor putea fi transformate în internate, aşa cum este cazul fostei Şcoli de Arte şi Meserii.

Ultima modificare: 17.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Apel catre cetateni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.