Activităţile studenţilor aflaţi la Şcoala de Vară de la Tabăra Stejarul, organizată de Primăria municipiului Giurgiu au continuat şi miercuri, cu vizita la Muzeul judeţean Teohari Antonescu, unde muzeograful, Emil Păunescu, le-a prezentat oaspeţilor date şi informaţii despre istoria şi evoluţia municipiului Giurgiu de-a lungul anilor.
Cei 28 de studenţi şi profesori universitari participanţi la work-shop-ul internațional, aflat la cea de-a doua ediţie, au continuat vizita la obiectivele istorice şi cu potenţial turistic din oraşul nostru. Cetatea lui Mircea, una din temele de studiu ale Şcolii de Vară a reprezentat un real interes pentru studenții la arhitectură.
În zilele următoare, conform calendarului de activităţi studenți și arhitecți de renume, arehologi si istorici, atât din țară cât si de la Universități de arhitectură renumite din Europa gândesc un proiect nou pentru a pune în valoare Cetatea Giurgiului, care de-a lungul timpului a intrat într-un amplu proces de degradare. Aceştia vor lucra pe echipe şi sub îndrumarea profesorilor universitari, vor întocmi proiecte privind introducerea acestui sit arheologic într-un circuit turistic internaţional. Specialiștii isi doresc ca la finalul Școlii să prezinte administrației locale un proiect viabil și de succes privind restaurarea parțială a Cetății și stoparea procesului de distrugere ireversibilă a elementelor de patrimoniu.
Ultima modificare: 17.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu