Regal folcloric la cea de-a doua ediţie a Festivalului “In memoriam Marin Ghiocel”

Regal folcloric la cea de-a doua ediţie a Festivalului “In memoriam Marin Ghiocel”

În ciuda vremii nefavorabile, ieri seară, de la ora 19.00, pe platoul din faţa Teatrului “Tudor Vianu” a avut loc cea de-a doua ediţie a Festivalului concurs naţional de muzică populară “In memorian Marin Ghiocel” organizat de Primăria Giurgiu prin Centrul Cultural “Ion Vinea”.
La momentul începerii evenimentului transmis în direct pe postul naţional de televiziune “Favorit” şi urmărit de către românii din întreaga lume, norii s-au risipit şi festivalul a decurs în condiţii bune, în prezenţa a zeci de giurgiuveni care au răspuns invitaţiei organizatorilor, bucurându-se de peste trei ore de folclor autentic. Printre spectatori s-au numărat şi edilul şef al oraşului, Nicolae Barbu, primarul susţinând organizarea şi desfăşurarea acestui festival, dar şi preşedintele Consiliului Local al Seniorilor, Victor Boiangiu. Nu au lipsit nici de la această ediţie membrii familiei regretatului Marin Ghiocel, soţia sa fiind prezentă şi anul acesta la festivalul organizat de municipalitate în onoarea marelui dirijor.
Concursul a reunit 16 participanţi din mai multe regiuni ale ţării, fiind prezenţi artişti din Vâlcea, Constanţa, Teleorman, Gorj, Argeş, Suceava, Olt, Vaslui, Botoşani şi Bucureşti, unii deja cunoscuţi de publicul giurgiuvean. Directorul festivalului, Virgil Peţanca, a fost alături de toţi concurenţii pe tot parcursul serii, tinerii fiind jurizaţi de specialişti de notorietate de la nivel judeţean şi naţional, respectiv: Elise Stan, Aurel Mustăţea, Carmen Mihaela Peţanca, George Ţiţeica şi Gheorghe Niţescu.
Spectacolul folcloric oferit giurgiuvenilor a fost întregit de prestaţia Ansamblului folcloric profesionist “Doina Gorjului”, interpreţii din concurs fiind acompaniaţi de artiştii instrumentişti ai orchestrei. La finalul concursului propriu-zis, când toţi cei 16 participanţi au interpretat câte o doină şi o melodie cu acompaniament, a venit rândul recitalurilor. În prima seară de festival au urcat pe scenă şi dansatorii Ansamblului “Doina Gorjului”, interpreţii, dar şi giurgiuvenii de la “Doina Dunării”, regalul folcloric fiind întregit de doamna cântecului popular, Floarea Calotă.
Publicul giurgiuvean este invitat şi în această seară, în a doua zi de festival, tot de la ora 19.00, la festivitatea de premiere urmată de recitaluri ale unor celebri artişti ai scenei cântecului popular.

Ultima modificare: 04.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Cat mai multe locuinte pentru giurgiuveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.