Ceremonial militar în Parcul Alei, dedicat zilei de 9 Mai

Ceremonial militar în Parcul Alei, dedicat zilei de 9 Mai

Astăzi, 9 mai, la Giurgiu, în Parcul Alei, a avut loc un ceremonial militar însoţit de depuneri de coroane de flori, ocazionat de celebrarea a trei evenimente importante, respectiv Ziua Europei, Ziua Proclamării Independenţei şi Ziua Victoriei Forţelor Aliate în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu acest prilej, reprezentanţi ai autorităţilor publice, ai partidelor politice, ai asociaţiilor şi structurilor MAI au depus coroane la „Monumentul Eroilor căzuţi în Războiul pentru Independenţă”.
Manifestarea oficială a fost deschisă de prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, reprezentantul Guvernului României dând citire mesajului premierului Victor Ponta, cu ocazia sărbătoririi acestei zile cu o triplă semnificaţie.
La acest eveniment solemn, Primăria Municipiului Giurgiu a fost reprezentată de către cei doi viceprimari, Alexandru Vladu şi Liviu Popazu, edilii depunând o coroană de flori din partea municipalităţii, împreună cu angajaţi ai administraţiei locale.
Ca de fiecare dată, acţiunea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenţi.
În fiecare an, la aceasta dată, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. România a devenit stat membru UE în anul 2007. Tot la această dată, dar în 1877, a fost proclamată independenţa de stat a României, iar in 1945 a fost declarată victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Ultima modificare: 09.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul „ZIUA EUROPEI, ZIUA PROCLAMĂRII INDEPENDENŢEI, ZIUA VICTORIEI ”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.