Şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 8 mai 2014

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local din 8 mai 2014

Convocaţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali ai municipiului Giurgiu au aprobat astăzi, 8 mai, două proiecte de hotărâri. Primul a vizat suplimentarea Bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 cu suma de 2.620.000 lei şi aprobarea Listei de investiţii aferente. Suma de 1.020.000 lei, provenită din venituri proprii, va fi utilizată pentru cofinanţarea reabilitării unor puncte termice din municipiu, conform Programului Naţional „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort”. Restul, de 1.600.000 lei, provin de la Consiliul Judeţean şi au ca destinaţie cofinanţarea proiectului european „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu”.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre aprobat astăzi a fost cel privind stabilirea domeniilor serviciilor publice şi locul în care contravenienţii vor presta activităţi în folosul comunităţii. Măsura are ca temei OG nr. 2/12.07.2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, care prevede că dacă contravenientul nu şi-a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia va fi sesizată în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
Activităţile şi locurile în care giurgiuvenii care nu şi-au plătit amenzile vor presta muncă în folosul comunităţii sunt următoarele:
– igienizarea localităţii, efectuarea curăţeniei în pieţe, parcuri, cimitire, zone verzi, baze sportive, precum şi în alte imobile aparţinând domeniului public şi privat al municipiului;
– efectuarea curăţeniei pe drumurile publice, precum şi pe aleile de acces pietonal şi auto;
– acţiuni de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant;
– întreţinerea locurilor de agrement;
– montarea, întreţinerea şi repararea mobilierului stradal;
– curăţarea de vegetaţie şi resturi menajere a terenurilor virane aflate în proprietatea municipiului;
– alte activităţi de interes şi utilitate publică.
Activitatea se va desfăşura prin intermediul SC Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi SA, iar evidenţa şi supravegherea contravenienţilor se va face prin grija Direcţiei Poliţiei Locale. Persoanele în cauză vor presta aceste servicii după programul de lucru sau, după caz, programul şcolar, pentru minorii care au împlinit vârsta de 16 ani, pe o durată cuprinsă între 50 şi 300 de ore, de maximum 3 ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare de 6–8 ore pe zi. În cazul în care contravenientul are posibilitatea să execute sancţiunea în fiecare zi din cursul săptămânii, iar autorităţile publice locale, prin persoanele împuternicite, pot asigura supravegherea activităţii contravenientului, durata maximă de lucru nu va depăşi 8 ore pe zi.

Ultima modificare: 08.05.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Victor Ponta si Liviu Dragnea, în vizită de lucru la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.