Conferinţa de presă de lansare a lucrărilor de execuţie la Ruse „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport” – Ruse, 04.03.2014

Conferinţa de presă de lansare a lucrărilor de execuţie la Ruse „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport” – Ruse, 04.03.2014

Primăriile Ruse şi Giurgiu, partenere în cadrul proiectului transfrontalier „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, au marcat în data de 4 martie 2014 printr-o conferinţă de presă începerea oficială a lucrărilor de execuţie la Ruse.
La evenimentul desfăşurat la sediul firmei „Ekont Express Ltd” din Ruse au participat primarul municipiului Ruse, Plamen Stoylov, viceprimarii Strahil Karapchanski şi Dimitar Nakov, membri ai echipei de implementare a proiectului şi mass-media. Din partea Primăriei Municipiului Giurgiu au fost prezenți viceprimarul Alexandru Vladu, coordonatorul de proiect, dna. Mirela Popazu şi membrul Comitetului Executiv Comun al proiectului, Bogdan Chirpizisu.
După cuvântul de deschidere adresat de primarul Plamen Stoylov şi de viceprimarul Alexandru Vladu, viceprimarul Dimitar Nakov a făcut o prezentare a proiectului, urmată de numeroase întrebări ale reprezentanţilor mass-media legate de construcţia propriu-zisă de la Ruse.
Participanţii la conferinţă au fost invitaţi apoi pe şantierul construcţiei de pe bulevardul Tutrakan pentru a participa la slujba de binecuvântare oficiată de un preot şi la gestul simbolic de începere a lucrărilor – „prima lovitură de cazma”.
La Giurgiu, ordinul de începere a lucrărilor de execuţie a fost emis în data de 4 noiembrie 2013. Evenimentul a fost punctat tot printr-o conferinţă de presă, ce s-a desfăşurat în aceeaşi zi la sediul Primăriei Giurgiu.
Primul tronson de reabilitare a segmentelor de drum de pe teritoriul municipiului Giurgiu a fost deja realizat pe bulevardul Mihai Viteazu până la sfârşitul anului 2013 (înlocuiri de borduri, reabilitare trotare). Lucrările de execuţie a lucrărilor din Giurgiu prevăzute în proiect au ca termen de realizare luna noiembrie 2014.
Proiectul „Îmbunătăţirea accesibilităţii Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu Coridorul 9 Pan-european de transport”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, este unul de importanţă majoră pentru dezvoltarea infrastructurii din Euroregiunea Ruse-Giurgiu şi va conduce la fluidizarea traficului rutier pe traseul ce conectează cele două oraşe la coridorul de transport pan-european nr. 9.

Istoricul proiectului:

Proiectul se află în perioada de implementare începând cu data de 14.07.2012, ceremonia de semnare a contractului de finanţare având loc în data de 13.07.2012 la sediul Primăriei Ruse – Liderul proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni.
Până în prezent, activităţile proiectului s-au desfăşurat conform planificării aprobate:
– În cadrul activităţii de pregătire a proiectului a fost elaborată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru reconstrucţia segmentelor de drum prevăzute pentru conectarea infrastructurii rutiere a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul pan european de transport nr. 9: Bulevardul Tutrakan la Ruse şi străzile Nicolae Bălcescu, Vlad Ţepeş, bulevardele Bucureşti şi Mihai Viteazul din Giurgiu.
– Odată cu începerea implementării proiectului, au avut loc mai multe activităţi organizatorice: stabilirea echipei comune de management şi a comitetului executiv comun al proiectului, precum şi întâlniri periodice ale acestora.
– În data de 11 septembrie 2012, a avut loc conferinţa de presă de lansare a proiectului Evenimentul media s-a desfăşurat la Primăria din Ruse, cu participarea partenerului român. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate obiectivele, activităţile principale, calendarul şi rezultatele aşteptate, precum şi priorităţile programului transfrontalier.
– Achiziţiile publice se desfăşoară conform calendarului aprobat al proiectului, până în prezent fiind atribuite cele mai importante contracte, respectiv cele de proiectare şi execuţie a lucrărilor de construcţie, contractele de supervizare a lucrărilor de construcţie şi cel de audit financiar al proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 7.771.243, 79 Euro, din care totalul cheltuielilor eligibile este de 6.790.140,63 Euro, repartizaţi astfel:
– Primăria Ruse – 5.526.172,65 Euro
– Primăria Giurgiu – 1.263.967,98 Euro,

Suma alocată municipiului Giurgiu este suportată astfel:
– 1.067.547,36 Euro (84,46 %) – finanţare prin Fondul European de Dezvoltare
Regională
– 158.501,58 (12,54%) – finanţare de la Bugetul de Stat
– 37.919,04 ( 3%) – contribuţia proprie a PMG

Cele două municipalităţi şi-au propus ca prin proiect să realizeze:
 Primăria Ruse – reamenajarea, consolidarea şi înfrumuseţarea bulevardului Tutrakan, precum şi reabilitarea anumitor utilităţi din perimetrul respectiv;
 Primăria Giurgiu – reabilitarea unor segmente de drum ce leagă centrul oraşului de zona de frontieră, în lungime totală de 2.411 m, precum şi realizarea a 2 sensuri giratorii pe acest traseu ( unul în zona complexului Sârguinţa, iar celălalt la Abator).

Pe teritoriul municipiului Giurgiu vor fi reabilitate următoarele tronsoane de drum:
• Bd. Bucureşti L = 915 m (de la intersecţia cu str. Gării şi str. Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu Bd. Mihai Viteazu);
• Strada Nicolae Balcescu L = 291 m (de la intersectia cu bd. Bucureşti şi str. Gării până la intersecţia cu str. Vlad Ţepeş);
• Strada Vlad Ţepeş L = 955 m (de la intersecţia cu Nicolae Bălcescu până la intersecţia cu bd. Mihai Viteazu şi str. 1 Decembrie 1918);
• Bd. Mihai Viteazu L = 250 m (de la intersecţia cu str. Vlad Ţepeş până la sensul giratoriu din faţa hotelului Steaua Dunării).

Lucrările ce se vor efectua pe tronsoanele de drum sus amintite vor cuprinde:
– Reparaţii sistem rutier existent şi trotuare
– Lucrări parte carosabilă, 1 bandă pe fiecare sens, lăţime diferită cuprinsă între 9-18m, benzi de staţionare, parcări.
– Drumuri laterale
– Lucrări amenajare intersecţii:
– Sens giratoriu în zona complex Sârguinţa, la intersecţia dintre străzile Petre
Ghelmez, Sirenei şi Vlad Ţepeş
– Sens giratoriu din zona abator, la intersecţia dintre străzile Vlad Ţepeş, Mihai
Viteazu şi Bdul 1 Decembrie 1918.
– Pichetare în detaliu;
– Marcaje, semnalizare, dirijare traffic;
– Ridicare la cotă capace reţele edilitare ( carosabil).

Ultima modificare: 06.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Ministrul Plenipotenţiar pentru Afaceri Economice pe lângă Ambasada Egiptului în România, dl. Abdel Rahman A. Raouf, în vizită de lucru la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.