Ministrul Plenipotenţiar pentru Afaceri Economice pe lângă Ambasada Egiptului în România, dl. Abdel Rahman A. Raouf, în vizită de lucru la Giurgiu

Ministrul Plenipotenţiar pentru Afaceri Economice pe lângă Ambasada Egiptului în România, dl. Abdel Rahman A. Raouf, în vizită de lucru la Giurgiu

Ministrul Plenipotenţiar pentru Afaceri Economice pe lângă Ambasada Egiptului în România, dl. Abdel Rahman A. Raouf, a efectuat astăzi, 5 martie 2014, o vizită de lucru la Primăria Municipiului Giurgiu, având ca scop identificarea unor oportunităţi de colaborare şi investiţii în zonă, precum şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale economice.
După o scurtă întâlnire privată cu primarul Nicolae Barbu în sala de protocol, ministrul Abdel Rahman A. Raouf, însoţit de dna. Adriana Radu, directorul Avangarde PR Agency, au fost invitaţi în Sala de Şedinţe a Primăriei, pentru a le fi prezentate oportunităţile de investiţii ale municipiului.
În cuvântul de deschidere, primarul Nicolae Barbu le-a adresat oaspeţilor în numele administraţiei oraşului şi al său personal urări de bun venit şi mulţumiri pentru onoarea de a veni la Giurgiu, declarându-se convins că vizita reprezintă un câştig pentru Giurgiu şi un pas important pentru realizări viitoare. De asemenea, edilul şef Nicolae Barbu a făcut o scurtă prezentare a celor aflaţi în sală, între aceştia numărându-se preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu dl. Alexandru Epângeac, reprezentanţi ai mediului de afaceri giurgiuvean, precum şi directori şi şefi serviciu din cadrul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Giurgiu.
La rândul său, ministrul Abdel Rahman A. Raouf a ţinut să mulţumească primarului şi invitaţilor săi pentru primire, precum şi dnei. Adriana Radu pentru facilitarea acestei întâlniri, precizând că se află în România de şase luni, iar Giurgiu este al treilea oraş pe care îl vizitează de la venirea sa în România. Ministrul s-a declarat deschis oricăror propuneri din partea municipalităţii, adăugând în acelaşi timp că şi el are câteva propuneri de făcut.
A urmat apoi prezentarea de către dna. Meca Ianca, şef serviciu Programe Europene, a oportunităţilor de investiţii ale municipiului şi a principalelor zone şi domenii de activitate.
În cadrul întâlnirii a luat cuvântul şi dl. Alexandru Epângeac, care a vorbit despre potenţialul agricol deosebit pe care zona îl are, prin cele 250.000 ha de teren agricol, aflate în exploataţii pe ferme particulare, prin societăţile agricole mari, cu 6000-7000 ha în exploataţie, precum şi prin cooperativa de producţie existentă, cu care se pot încheia direct contracte.
Ministrul Abdel Rahman A. Raouf a specificat că doreşte să vadă amplificarea relaţiilor de afaceri comerciale dintre Giurgiu şi oraşele din Egipt, în ambele sensuri. Mai exact, Egiptul să importe produse din sectorul privat al municipiului Giurgiu, iar municipiul Giurgiu să importe produse din sectorul privat al Egiptului, la un raport calitate-preţ mai avantajos decât cel al altor ţări cu care Giurgiu are relaţii comerciale în prezent. De asemenea, ministrul plenipotenţiar s-a arătat interesat de importul de carne de vită din Giurgiu. În ceea ce priveşte societăţile care au investit în România, acesta a afirmat că în prezent există 20 de companii importante din Egipt care au investit în România şi că, deşi nu poate obliga firmele din Egipt să investească la Giurgiu, poate să prezinte oportunităţile de afaceri din Giurgiu într-o lumină cât mai favorabilă, astfel încât acestea să ia singure decizia de a investi la Giurgiu. „Această primă vizită la Giurgiu nu va fi ultima, ci doar primul pas în realizarea unui lucru concret. Imediat ce voi primi lista cu topul firmelor din Giurgiu, o voi include în baza noastră de date şi, ori de câte ori o delegaţie de afaceri din Egipt vine în România, o voi canaliza şi spre Giurgiu şi invers, dacă vreo delegaţie de afaceri din Giurgiu vrea să facă investiţii în Egipt, poate lua legătura cu mine”, a informat ministrul cu privire la acţiunile sale viitoare.
Primarul Nicolae Barbu s-a declarat foarte mulţumit de modul cum a decurs această vizită: „Vizita unui ambasador creează cadrul necesar pentru o colaborare multifuncţională, însă vizita unui ministru creează cadrul necesar pentru dezvoltarea relaţiilor strict comerciale şi vreau să vă spun că din multele vizite pe care le-am avut până în prezent din partea delegaţiilor străine, vizita de astăzi mi-a trezit sentimentele plăcute pe care le-am avut acum doi ani, când mă aflam în mediul de afaceri. A fost vizita cu cele mai multe target-uri, am discutat strict cu privire la ce putem face, care sunt domeniile de interese şi sunt ferm convins că cea de-a 21 firmă din Egipt va investi la Giurgiu. Avem timp să ne facem lecţiile, noi să vă punem la dispoziţie informaţiile cerute, iar dumneavoastră să prezentaţi oraşul oamenilor de afaceri din Egipt şi din această colaborare vom găsi acele elemente comune care să ducă la o colaborare comercială cu rezultate frumoase pentru ambele părţi”.
Dna. Adriana Radu, a afirmat că, în calitate de expert în relaţii publice şi publicitate, va oferi tot suportul pentru pregătirea materialelor necesare promovării relaţiilor comerciale între Giurgiu şi oraşele din Egipt.
În finalul întâlnirii, cei doi oficiali şi-au oferit daruri reprezentative, în semn de preţuire. Programul vizitei oficiale a continuat cu o deplasare în teren ce a inclus şi Zona Liberă Giurgiu.

Ultima modificare: 05.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 50% gratuitate la abonamentele de transport public pentru elevii giurgiuveni

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.