Primarul Nicolae Barbu, prezent la dezbaterile privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării din 28 octombrie

Primarul Nicolae Barbu, prezent la dezbaterile privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării din 28 octombrie

În prima parte a zilei de luni, 28 octombrie, edilul şef al municipiului Giurgiu a fost prezent la lucrările celei de-a şaptea Conferinţe a Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, găzduită la Palatul Parlamentului şi la care au răspuns invitaţiei circa 50 de persoane. Prima parte a întâlnirii a fost moderată de secretarul general al CODCR, Eric Bartha, deschiderea oficială aparţinând primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, cel care a insistat la primul forum privind Strategia Dunării de la Regensburg ca ediţia următoare să fie găzduită de România, respectiv de Bucureşti.
În cadrul conferinţei au luat cuvântul, prezentându-şi proiectele, dar şi metodele de cooperare ce ar trebui aplicate în următoarea perioadă de finanţare, 2014-2020, preşedintele CODCR, Ivo Gonner, primarul din Ulm, Peter Friederich, ministrul pentru Bundesrat şi Afaceri Internaţionale din Baden-Wurttemberg, viceprimarul de la Ruse, Strahil Kparapchanski, edilul oraşului Regensburg, Hans Schaidinger, consilierul primarului Michael Kaupl al Viennei, Kurt Puckinger, sau Stefan Lutgenau, reprezentantul Forumului Societăţii Civile Dunărene.
La această conferinţă, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a prezentat planurile de viitor ale municipalităţii, în ceea ce priveşte investiţiile din bani europeni, vorbind în acelaşi timp despre atuurile Euroregiunii Ruse-Giurgiu, profilul investiţional şi rezultatele Masterplanului realizat de cele două municipalităţi.
În cea de-a doua parte a zilei, edilul şef a fost prezent la deschiderea oficială a celui de-al doilea Forum Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, găzduit de Palatul Parlamentului şi organizat de Comisia Europeană, Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe şi Primăria Capitalei şi la care au participat circa 800 de invitaţi din 14 state europene, membre UE sau non UE.
Au susţinut discursuri oameni cheie precum comisarul European, Johannes Hahn, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, miniştrii Titus Corlăţean, Rovana Plumb, dar şi alţi membri de cabinete ai ţărilor participante.
Primarul Nicolae Barbu a participat ulterior la cea de-a doua zi de dezbateri din cadrul celui de-al doilea Forum Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, la care a participat vicepremierul Liviu Dragnea.
Temele de discuţie ale forumului au vizat rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu, precum şi finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării în viitorul cadru de finanţare europeană 2014-2020.

NOTĂ:
Strategia UE pentru Regiunea Dunării s-a născut la iniţiativa României şi Austriei în 2008, este implementată de fiecare stat membru riveran şi se adresează în special autorităţilor publice locale şi regionale.
Cele patru axe prioritare ale Strategiei sunt:
– conectivitatea (transport intermodal, cultură şi turism, reţele de energie)
– protecţia mediului (managementul resurselor de apa, protecţia biodiversităţii şi managementul riscurilor)
– creşterea prosperităţii regiunii Dunării (educaţie, cercetare, competitivitate)
– îmbunătăţirea sistemului de guvernare (capacitate instituţională şi securitate internă).

Ultima modificare: 30.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Întrerupere furnizare apă potabilă

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.