Conferinţă de presa pentru lansarea proiectului de înfiinţare a unui incubator de afaceri în municipiu

Conferinţă de presa pentru lansarea proiectului de înfiinţare a unui incubator de afaceri în municipiu

Astăzi, 25 octombrie 2013, la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Înfiinţarea unui incubator de afaceri în municipiul Giurgiu” aprobat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti (OTIMMC Ploieşti) în cadrul Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.
Alături de edilul şef Nicolae Barbu şi specialişti din cadrul Primăriei, la conferinţa de presa s-a aflat şi şeful OTIMMC Ploieşti, dl. George Brezoi, care a oferit jurnaliştilor prezenţi informaţii despre bugetul proiectului, categoriile de firme care pot fi incubate, condiţiile pe care trebuie să le întrunească, precum şi etapele .
În deschiderea conferinţei, primarul Nicolae Barbu a adresat giurgiuveanului George Brezoi mulţumiri pentru faptul că nu şi-a uitat oraşul natal şi pentru eforturile pe care le-a depus pentru ca Giurgiu să primească anul acesta fondurile necesare pentru înfiinţarea unui incubator de afaceri. Totodată, a apreciat înfiinţarea incubatorului de afaceri drept o oportunitate foarte bună pentru tinerii din municipiul Giurgiu de a avea un loc unde să poată găsi susţinere financiară, consiliere economică, juridică şi nu în ultimul rând consiliere în ceea ce priveşte marketingul. La rândul său, şeful OTIMMC Ploieşti a mulţumit autorităţilor locale pentru interesul explicit şi sprijinul acordat, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut concretiza.
George Brezoi a vorbit şi despre avantajele de care firmele incubate pot beneficia în cadrul acestui program. „A mai fost un incubator de afaceri, înfiinţat în parteneriat cu Academia de Studii Economice. Diferenţa între ele este că în acest incubator, pe lângă acea perioadă de incubare a unei societăţi comerciale de trei ani de zile, incubare gratuită, în sensul că beneficiarul nu plăteşte niciun leu pentru utilităţi, chirie şi aşa mai departe, aici primeşte şi o subvenţie de 20.000 lei pentru utilaje, primeşte 5.000 lei anual pentru consultanţă, nu neapărat pentru planul de afaceri, ci pentru consultanţă în afaceri, 9.000 de lei anual pentru participare la târguri naţionale şi internaţionale, are un administrator de incubator care este permanent lângă el şi care îi oferă tot sprijinul şi, în plus faţă de aceste sume de care vorbim, pot accesa fără nici un fel de probleme şi celelalte proiecte ale noastre”, a precizat acesta.
În cadrul aceleiaşi conferinţe, cei doi reprezentanţi au semnat şi acordul de finanţare în urma căruia OTIMMC Ploieşti va transfera în perioada următoare suma de 200.000 lei, necesară renovării incubatorului. Etapa următoare o constituie selectarea, într-o comisie comună, a administratorul incubatorului de afaceri.
Bugetul alocat incubatorului de afaceri este de 6.470.000 lei, din care 200.000 merg către Primăria Municipiului Giurgiu pentru renovarea clădirii incubatorului, iar restul, către firmele incubate, prin intermediul administratorului incubatorului de afaceri.
Administratorul va folosi o parte din bani pentru administrarea incubatorului pentru un ciclu de incubare de trei ani de zile, pentru dotarea completă a incubatorului (calculatoare, imprimante, birouri, scaune sală de conferinţe etc.).

Ultima modificare: 25.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ZIUA ARMATEI ROMÂNE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.