În curând, în municipiul Giurgiu va fi înfiinţat un incubator de afaceri

În curând, în municipiul Giurgiu va fi înfiinţat un incubator de afaceri

Tinerii întreprinzători din municipiul Giurgiu vor putea beneficia în curând de un incubator de afaceri prin care vor fi sprijiniţi în dezvoltarea propriilor afaceri, aflate la început de activitate.
La propunerea Primăriei Municipiului Giurgiu, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti (OTIMMC Ploieşti), din cadrul Ministerului Economiei, a aprobat înfiinţarea unui incubator de afaceri la Giurgiu, în cadrul Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri.
Municipiul va beneficia astfel o sumă nerambursabilă de 6.470.000 de lei, prin care tinerilor întreprinzători li se va asigura suport financiar, servicii de consultanţă şi spaţii pentru birouri.
În şedinţa extraordinară de ieri, 17 octombrie 2013, consilierii locali au aprobat înfiinţarea Incubatorului de Afaceri în municipiul Giurgiu şi Acordul cadru de finanţare de către Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism a cheltuielilor pentru renovarea şi amenajarea spaţiului destinat incubatorului, în limita a 200.000 lei. Locaţia stabilită ca sediu al incubatorului este clădirea fostului Comisariat Militar, situată pe Bd. Bucureşti, nr. 57. După renovare, această clădire va fi pusă la dispoziţie prin hotărâre de consiliu unui administrator care, timp de nouă ani, în etape de câte trei ani, va incuba firmele selectate în urma unei proceduri de evaluare.Sediul incubatorului de afaceri va asigura tinerilor întreprinzători facilităţi pentru birouri, spaţii de producţie, spaţii comune pentru organizarea de întâlniri, sesiuni de instruire, expoziţii etc. Toate acestea au rolul de a susţine dezvoltarea firmelor, astfel încât acestea să poată ajunge la un nivel de stabilitate şi autonomie care să le permită părăsirea incubatorului şi funcţionarea pe cont propriu, cu şanse crescute de a face faţă mediului concurenţial şi de a supravieţui pe termen lung.
În şedinţa extraordinarăprimarul Nicolae Barbua apreciatacest proiect ca fiind unul benefic, atât de necesar firmelor giurgiuvene aflate la începutul activităţii, şi şi-aexprimat totodată speranţa ca tinerii întreprinzători să aibă dorinţa de a beneficia de această facilitate.

Ultima modificare: 18.10.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul La Giurgiu ar putea fi construit, cu sprijin UNESCO şi cu bani europeni,un Palat al Identităţii Europene

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.