Municipalitatea a marcat astăzi Ziua Dunării alături de un număr mare de giurgiuveni

Municipalitatea a marcat astăzi Ziua Dunării alături de un număr mare de giurgiuveni

În ciuda dificultăţilor întâmpinate de municipalitate, cu privire la locaţia destinată pentru organizarea Zilei Dunării, această sărbătoare a fost astăzi, 29 iunie, marcată şi la Giurgiu, la intrarea în port, şi nu pe amplasamentul tradiţional de desfăşurare, respectiv platforma din faţa Companiei Naţionale a Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.
Pe un perimetru mai redus, cuprins între Restaurantul Perla şi intrarea în port, Primăria Municipiului Giurgiu a amenajat o scenă pe care au evoluat, mai bine de două ore, artişti ai Centrului Cultural „Ion Vinea”, de la Palatul Copiilor, dar şi de la Asociaţia Culturală Floria Art, împreună cu voluntarii „Let’s do it Romania!” şi sportivii Clubului Aquila Giurgiu.
Au fost prezenţi la Ziua Dunării, membrii Executivului Primăriei, edilul şef, Nicolae Barbu, viceprimarul, Alexandru Vladu, administratorul public, Emil Vucă, dar şi angajaţi din administraţia locală şi mulţi giurgiuveni care au ales să dea curs invitaţiei organizatorilor şi să sărbătorească această zi, pe malul Dunării.
Dincolo de manifestările devenite deja tradiţionale, precum prestaţia artistică a Ansamblului folcloric “Doina Dunării”, a Orchestrei de suflători “Valahia”, a copiilor de la Centrul Cultural „Ion Vinea”, precum şi demonstraţiile de arte marţiale, giurgiuvenii au avut parte anul acesta şi de acţiuni în premieră. Este vorba despre instalarea unui mini laborator, în cadrul căruia a fost analizată la microscop o picătură de apă din Dunăre, dar şi despre organizarea unui atelier de creaţie pe tema “Dunărea”. Tot în premieră, în aceast an, echipa „Let’s do it Romania!” a organizat un flashmob şi a împărţit eşarfe albastre celor prezenţi, cu mesajul de a păstra mediul mai curat, inclusiv apa Dunării, invitându-i la marea acţiune de ecologizare din septembrie.
După spectacolul muzical-coregrafic, demonstraţiile sportive şi defilarea ambarcaţiunilor rapide ale Poliţiei de Frontieră, programul Zilei Dunării s-a încheiat tot cu o acţiune inedită, aparţinând cercului de ecologie de la Palatul Copiilor. În semn de apreciere şi recunoştinţă faţă de bătrânul fluviu, mai mulţi copiii, dar şi oficialităţile locale au aruncat în apele Dunării buchete de flori.
La finalul celor trei ore de manifestări, edilul şef, Nicolae Barbu a declarat că le mulţumeşte tuturor giurgiuvenilor care au dat dovadă de respect faţă de Dunăre, dar şi de solidaritate faţă de copiii şi tinerii care au evoluat şi care au fost prezenţi astăzi, la această sărbătoare.
Primarul a recunoscut faptul că este supărat pentru că se putea pierde o sărbătoare tradiţională printr-o ambiţie a unui om politic. “Cer scuze giurgiuvenilor care au participat şi au fost nevoiţi să stea în soare din cauza faptului că nu am putut să organizăm Ziua Dunării în locaţia tradiţională”, a declarat Nicolae Barbu care a mai spus că va face o informare cu privire la această situaţie Ministerului Transporturilor, Comisiei Europene a Dunării, dar şi Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.

Ultima modificare: 29.06.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNT – intreruperea furnizării apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.