Autorităţile locale îi liniştesc pe giurgiuveni, cota Dunării se află sub cota de atenţie cu peste 100 de cm

Autorităţile locale îi liniştesc pe giurgiuveni, cota Dunării se află sub cota de atenţie cu peste 100 de cm

Deşi se află în creştere, cota Dunării la Giurgiu nu ar trebui să-i îngrijoreze pe cetăţenii municipiului Giurgiu, autorităţile giurgiuvene dând asigurări că situaţia se află sub control. Conform datelor transmise de Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu, astăzi, 12 iunie, nivelul Dunării înregistrează valoarea de 402 cm, iar debitul este de 8,390 mc/s, tendinţa fiind de creştere pentru zilele următoare.

Aceleaşi informaţii transmise de specialiştii hidrologi relevă faptul că pentru marţi, 18 iunie, la Giurgiu se estimează un nivel al apelor Dunării de 436 de cm, cu 134 de cm sub cota de atenţie de 570 de cm, în timp ce debitul va înregistra 8.920 cm/s.

Cât priveşte motivele de îngrijorare pentru autorităţile de la Giurgiu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, Dragoş Stoica a precizat ieri, 11 iunie ca nu vor fi probleme deosebite pe Dunăre, debitul maxim aşteptat la sfârşitul săptămânii fiind aşadar mai mic decât cel înregistrat în luna aprilie. “Suntem mai îngrijoraţi de numeroasele coduri galbene ce vizează căderi masive de precipitaţii, şi, în special, în zonele deluroase, unde se pot înregistra probleme, aşa cum s-a întâmplat, acum câţiva ani(…)”, a declarat Dragoş Stoica în cadrul şedinţei Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Ultima modificare: 12.06.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Kaufland România a făcut o donaţie importantă Grădiniţei cu program prelungit nr. 2 “Scufiţa Roşie”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.