Colaborare culturală între Primăria Municipiului Giurgiu şi Ambasada Sloveniei

Colaborare culturală între Primăria Municipiului Giurgiu şi Ambasada Sloveniei

Ambasada Republicii Slovenia la Bucureşti, în colaborare cu Primăria Municipiului Giurgiu şi Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Bucureşti – ArCub au organizat săptămâna trecută, în România, un mini-turneu al Teatrului Koper din Slovenia.

În acest sens, echipa artistică a spectacolului de muzică şi dans “Cenuşăreasa şi eu” a fost prezentă în Capitală joi, 6 iunie, jucând în sala ArCub, iar vineri, 7 iunie, s-a aflat în Giurgiu, în sala Atenului “Nicolae Bălănescu”.

Spectacolul creat pentru a se adresa nu doar copiilor, dar şi adulţilor, a fost urmărit la Giurgiu de un public variat, începând cu cei mici, extrem de entuziasmaţi de personajele acestei producţii, şi încheind cu seniorii care au apreciat momentele de muzică şi balet.

Din sală nu a lipsit nici E.S. Dna. Jadranka Šturm Kocjan, ambasadorul Sloveniei în România, dar nici edilul şef, Nicolae Barbu, pentru Giurgiu, acest proiect reprezentând debutul unei colaborări culturale româno-slovene ce se doreşte a fi de durată. În acest sens, Excelenţa Sa a vorbit despre un proiect european ce se doreşte a se derula chiar din toamna acestui an, arătându-se încântată de colaborarea pe care o are cu administraţia locală giurgiuveană.

Despre această posibilă colaborare în doar câteva luni, în cadrul unui proiect cultural finanţat de Uniunea Europeană, a vorbit şi primarul Barbu. Acesta a declarat că este vorba despre promovarea valorilor culturale din mai multe oraşe din Spania, Italia, Slovenia, Grecia şi România, ţara noastră fiind reprezentată de Giurgiu.

Ultima modificare: 10.06.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Municipalitatea îi susţine pe giurgiuveni să îşi izoleze termic apartamentele

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.