Municipalitatea ia măsuri pentru a preveni problemele pe care le-ar putea cauza ploile anunţate de ANM

Municipalitatea ia măsuri pentru a preveni problemele pe care le-ar putea cauza ploile anunţate de ANM

Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, judeţul Giurgiu va intra de astăzi, 30 septembrie, ora 21,00, sub atenţionare COD PORTOCALIU de ploi abundente şi intensificări ale vântului, alături de alte 7 judeţe din sudul ţării. Atenţionarea este valabilă până miercuri, 2 octombrie, ora 2,00, în această perioadă fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat.
Într-o conferinţă de presă pe această temă, primarul Nicolae Barbu a anunţat că municipalitatea a luat măsurile necesare pentru a preveni problemele pe care le-ar putea cauza ploile anunţate de meteorologi.
Astfel, au fost înfiinţate două dispecerate, unul la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Giurgiu (0246/219409) şi unul la S.C. Apa Service S.A. (0731/551626), unde cetăţenii pot semnala situaţiile de urgenţă apărute. Cele două dispecerate vor funcţiona 24 de ore din 24, pe toată perioada atenţionării de Cod Portocaliu.
De asemenea, societăţile Întreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi, Giurgiu Servicii Locale, Financiar Urban, Administraţia Domeniului Public şi Privat, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătite cu vidanje şi motopompe pentru a degaja, dacă e necesar, acumulările de ape.
Totodată, municipalitatea a dispus operatorului de salubritate să intensifice programul de curăţenie stradală şi să degajeze rigolele şi gurile de scurgere de deşeurile necontrolate (frunze, crengi etc.).

Ultima modificare: 30.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Campania Let’s do it, Romania! Un adevarat succes la Giurgiu.

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.