Implicare activă a comunităţii giurgiuvene în campania de curăţenie „Let’s Do It, Romania!”- 2013

Implicare activă a comunităţii giurgiuvene în campania de curăţenie „Let’s Do It, Romania!”- 2013

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, începând cu ora 9,00, voluntari din toată ţara se vor mobiliza pentru a participa la campania anuală „Let’s Do It, Romania!”, ce are drept scop curăţarea deşeurilor, într-o singură zi, din arealele naturale, dar şi din afara oraşelor.
La Giurgiu, acţiunea de anul acesta se bucură de o implicare mult mai mare din partea comunităţii locale, graţie eforturilor echipei judeţene a proiectului, cu care municipalitatea a încheiat un acord de parteneriat, dar şi unei bunei organizări din partea Primăriei Municipiului Giurgiu.
Până în prezent la nivelul municipiului s-au înscris în proiect un număr de 36 de entităţi, începând de la instituţii publice, asociaţii, fundaţii, şcoli gimnaziale, licee şi până la partide politice, care vor face curăţenie în zone din întreg oraşul. „Este o acţiune de amploare şi sperăm că, organizată cum trebuie, va duce şi la rezultate pe măsură. Vor fi 36 de entităţi care vor lucra voluntar pentru curăţenia oraşului. Pe lângă acestea, unităţile Primăriei şi ale Consiliului Judeţean vor acţiona cu utilaje grele la transportarea molozului, la curăţarea şi igienizarea zonelor, şi sunt multe locuri în oraş care necesită astfel de acţiuni”, a precizat primarul Nicolae Barbu în conferinţa de presă de ieri, 25 septembrie. Acesta a adăugat faptul că au fost întocmite liste cuprinzând participanţii la curăţenie, precum şi zonele în care vor acţiona.
Vineri, 27 septembrie, echipele de voluntari vor primi saci şi mănuşi pentru colectarea gunoaielor, iar sâmbătă dimineaţă se va institui un comandament la Primăria Municipiului Giurgiu pentru coordonarea activităţii. Fiecare echipă îşi va desemna un reprezentant care va ţine legătura cu responsabilii implicaţi în proiect pentru a le comunica locul de depozitare a sacilor cu gunoi, sau dacă mai au nevoie de saci, mănuşi sau voluntari.
Pe măsură ce echipele anunţă că au încheiat campania, echipele SC Financiar Urban, firma de salubritate a oraşului, se vor ocupa de transportarea sacilor de gunoi colectaţi.

Ultima modificare: 26.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Sedinta ordinară a Consiliului Local aferenta lunii septembrie

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.