Festivalul Concurs National de Muzica Populara „In memoriam Marin Ghiocel” s-a bucurat de un adevarat succes

Festivalul Concurs National de Muzica Populara „In memoriam Marin Ghiocel” s-a bucurat de un adevarat succes

Festivalul Concurs Naţional de Muzică Populară „In memoriam Marin Ghiocel”, aflat la prima sa ediţie, s-a bucurat de un adevărat succes în rândul giurgiuvenilor. În ambele zile aceştia s-au adunat, cu mic, cu mare, în faţa Teatrului „Tudor Vianu”, pentru a susţine tinerele talente angrenate în concurs, dar mai ales pentru a asculta recitalurile îndrăgiţilor interpreţi de muzică populară Maria Ciobanu, Steliana Sima, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian, Victoriţa Lăcătuşu, Constantin Măgureanu şi Ion Ghiţulescu.
Şi, pentru că festivalul a fost organizat în memoria maestrului giurgiuvean Marin Ghiocel, în prima zi a spectacolului primarul Nicolae Barbu a înmânat soţiei acestuia, Rodica Ghiocel, placheta şi diploma de cetăţean de onoare, acordate post mortem dirijorului în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local.
Cei 23 de concurenţi au avut de interpretat câte două melodii specifice zonei pe care au reprezentat-o: o doină sau o baladă fără acompaniament muzical şi un cântec de voie bună cu acompaniament orchestral. Joi, 19 septembrie, toţi concurenţii au primit diplome de participare, iar cei mai talentaţi au fost răsplătiţi cu premii. Trofeul festivalului a fost câştigat de Ionela Alina Toma, din Satu Mare. Au fost acordate, de asemenea, două premii I, Marianei Denisa Grecu (Muntenia) şi Elenei-Iulia Geanovu (interferenţă Vâlcea cu Gorj), un premiu II Elenei Drăgan (Moldova), un premiu III Georgianei Aurică (Muntenia, Rucăr), trei menţiuni pentru Florin Mihalache (Caraş-Severin), Diana Alexandra Ionescu (Vlaşca – Teleorman) şi Georgiana Lavinia Vasile (Muntenia) şi două premii speciale pentru Stelian Păun (Muntenia) şi Iulian Urlea (Vlaşca).
Festivalul s-a încheiat cu recitalul de excepţie al lui Petrică Mîţu Stoian, urmărit de sute de spectatori giurgiuveni în pofida ploii.

Ultima modificare: 20.09.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Weekend dedicat „Saptamanii Europene a Mobilitatii” la Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.